Yes! Op vakantie! Het hele gezin heeft er met smart op gewacht en nu is het eindelijk zover. Tijd om in de auto te stappen en naar de veelbelovende bestemming te rijden. Maar hoeveel zin iedereen ook heeft, de rit naar je vakantiebestemming kan wel een flinke uitdaging zijn. Of je nu één of meerdere kinderen op de achterbank hebt: autorijden is vaak een crime. Ze vervelen zich, irriteren elkaar of worden overprikkeld door de geluiden van het rijden. Dus hoe zorg je er nu voor dat je zonder spanningen en een slecht humeur aan je vakantie begint? Dat vergt wat voorbereiding!

Een hapje en een drankje

Wat altijd fijn is voor je kinderen, is iets hebben om te eten en te drinken. Helemaal als het een lange reis is. Ze krijgen trek in iets lekkers en hebben dorst. Maar als ouder zit je er ook niet op te wachten dat je constant gezeur krijgt over iets te eten of te drinken. Je kunt daarom voor iedereen een tasje inpakken. Zorg ervoor dat iedereen hetzelfde in zijn tas heeft zitten, zodat daar geen ruzie over kan worden gemaakt. Pakjes drinken, een snoepje, koekje en wat gezonds, zoals komkommer, paprika of snoeptomaatjes. Wist je dat drinken uit een rietje en kauwen op iets hartigs zoals komkommer of paprika kan helpen je kind te ontprikkelen?

Autospelletjes

Om te voorkomen dat de rit wordt gevuld met zuchten omdat het zo lang duurt, kun je autospelletjes meenemen en verzinnen. Er is bijvoorbeeld een heel leuke Bingo versie voor in de auto. Je papiertje heeft heel veel verschillende plaatjes, van een auto, een fiets, tot een kerk en een molen. Zodra je iets buiten ziet wat ook op je papiertje staat afgebeeld, kun je dat afkruisen. Maar ook kun je samen met de kinderen auto’s tellen met een bepaald merk of kleur!

Luisterplezier

Logisch dat je na een uur wel klaar bent met de verhaaltjes van Jip en Janneke die door de speakers klinken. En de kinderliedjes vervelen na een tijdje ook wel. Je kunt er daarom voor kiezen om je kinderen een eigen MP3-speler te geven, zodat ze naar hun favoriete verhaaltjes en liedjes kunnen luisteren. Dan kun je zelf als ouders eigen muziek draaien!

Een filmpje

Je kunt er ook voor kiezen om je kinderen lekker een kindvriendelijk filmpje te laten kijken in de auto. Dat kan door middel van een portable DVD-speler of een tablet. Spreek van tevoren goed af wat de regels zijn. Doen je kinderen samen met één apparaat? Regel dan wie wanneer een filmpje mag kiezen. Heeft ieder zijn eigen apparaat, zorg er dan voor dat ze ook oordopjes of een koptelefoon hebben. Zo voorkom je verschillende geluiden die door de auto klinken. Het zorgt er ook direct voor dat je kinderen minder prikkels binnen krijgen!

Hoe zorgen jullie ervoor dat de reis naar je vakantiebestemming vlekkeloos verloopt?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?


Uitgelichte afbeelding: Inneke Stout

Ook zin in een gastblog? Dit kan altijd!

1 reactie

  1. Inge

    13 juni 2021 op 21:46

    Wat leuk om te zien dat de tips die ik op social media (voor de prikkelverwerking) deel door Ineke gebruikt worden in dit blog.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *