We zijn allemaal wel eens boos. Boos omdat iets niet lukt, boos omdat iemand iets vraagt dat we niet graag doen, … En ook onze kindjes kennen dit gevoel. Als volwassenen kunnen we vrij goed deze boosheid onderdrukken, maar onze kindjes hebben het hier soms nog moeilijk mee. Zeker jonge kindjes moeten nog leren deze gevoelens te ventileren. Als ouder hebben wij natuurlijk de opdracht onze zoon/dochter hierbij te helpen. Al is dat niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn er dan leuke boekjes die ons hierbij kunnen helpen. Eén daarvan is “Luuk is laaiend” van Robert Starling.

Luuk is laaiend

Luuk is een aardig ventje. Maar als iemand hem vertelt wat hij moet doen wordt hij heel … heel … BOOS!

Wat vonden wij ervan?

Luuk is laaiend is een prachtig geïllustreerd boekje, dat perfect geschikt is om voor te lezen aan kindjes vanaf een jaar of vier. Aan de hand van de leuke tekeningen en de korte tekstjes kan je met zoon of dochter praten over hun gevoelens. In dit geval over boosheid. Het is zeker niet verkeerd om boos te zijn op iets of iemand. Maar natuurlijk moeten we onze ‘woede’ onder controle houden. Luuk ontdekt via zijn vriendjes dat er verschillende manieren zijn om van boosheid en woede terug naar een rustiger gemoed te gaan. Een musthave boekje voor ouders met jonge kindjes.

Auteur: Robert Starling
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789051166248

Luuk is laaiend is te koop bij uitgeverij De Vier Windstreken, in de betere boekhandel en online bij o.a. Proxis en Bol.com.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Robert Starling - Luuk is laaiend
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *