Op 7 juni komt de nieuwste collectie van Ikea in de winkels. Voor deze collectie, GLÖDANDE, werkte Ikea samen met modeontwerper Walter Van Beirendonck. Om deze collectie voor te stellen aan de pers en het publiek creëerde Ikea de WONDERMOOI Show. Wij waren er bij in de prachtige centrale hal van Antwerpen Centraal.Een moment dat we niet onopgemerkt voorbij wilden laten gaan. Tijdens deze show in de thuisstad van de gekende ontwerper werden de vijf WONDERMOOI figuren uit de collectie tot leven gebracht.

Glödande: het WONDERMOOI verhaal

De WONDERMOOI zijn de kinderen van de wolken. Zij wonen al eeuwen hoog boven ons. Het zijn niet alleen mooie maar ook maffe wezens die in harmonie met elkaar samenleven. Ze vormen een fantastische mix van vormen, kleuren, pels, veren en huid.

Op een dag ontdekken ze echter dat er een vreemd gat verschenen is in één van de wolken. De volgende dagen komen er steeds meer gaten bij in de wolken. Kwade Tijger, Spiegel, Vliegmachien, 1000G en Rood staan versteld van deze gebeurtenis. Wat is er aan de hand?

Van boven hen komt een snikkend geluid. Onder hen woedt een hevige storm. Het dondert en bliksemt en het blijft onophoudelijk regenen.

VLIEGMACHIEN is nieuwsgierig en vliegt een rondje boven de wolken, richting ZON en MAAN, om uit te zoeken wat er aan de hand is. ZON en MAAN zijn verdrietig en wenen dikke gouden en zilveren tranen. “Waarom zo droevig?” vraag Vliegmachien.

“Er is oorlog en agressie op die mooie aarde” antwoorden ZON en MAAN. Op dat moment wenen ZON en MAAN nog twee enorme gouden en zilveren tranen, waardoor er weer gaten bijkomen in de wolken en de aarde geteisterd wordt door stormen.

De WONDERMOOI trachten een oplossing te verzinnen om de blijdschap te doen weer keren boven en onder de wolken. ROOD heeft een idee. Wolken met toverstof.

Toverstof uit de wolken is wat de WONDERMOOI gebruiken om de dingen mooi te maken. ROOD verstopt het toverstof in mistige wolken die ze naar de aarde stuurt. Want daar worden mensen weer blij van, waardoor oorlog en agressie stoppen.

ZON en MAAN zijn blij omdat de wereld binnenkort weer mooi wordt. Denk eraan: als je niest is het misschien toverstof uit de wolken van de WONDERMOOI dat je neus kriebelt.

Onthou: WEES MOOI, WONDERMOOI!

Glödande: de collectie

Na de WONDERMOOI Show in de inkomhal van Antwerpen-Centraal mochten wij in avant-première reeds enkele stukken uit de Glödande collectie gaan bewonderen. De collectie is opgebouwd rond de vijf WONDERMOOI figuren. Zo is er o.a. een Kwade Tijger vloerkleed. Maar ook leuke dekbedovertrekken en kussen sieren de collectie.

Daarnaast is er ook nog het WONDERMOOI servies met borden, drinkbekers en kommen in verschillende kleuren en met verschillende motieven. Deze Ikea-collectie bevat daarnaast ook nog een leuke lijn met papierwaren (inpakpapier, dozen, tape, …) waardoor je het WONDERMOOI verhaal ook kan uitdragen naar de mensen in je omgeving.

Naast de typische Ikea zaken bevat deze collectie ook nog enkele stoffen draagzakken en t-shirts. Waardoor de roots van Walter Van Beirendonck niet worden afgezworen. De draagzakken en t-shirts bevatten allen prints uit het WONDERMOOI verhaal. Wij zijn, naast het verhaal achter deze collectie, ook fan van verschillende stukken uit de Glödande collectie. Zo kunnen o.a. de drinkbekers en de eenpersoonsdekbedovertrekken ons zeker en vast bekoren.

Deze tijdelijke collectie, die voor heel de familie geschikt is, is te koop in alle Belgische woonwarenhuizen van Ikea, en dit vanaf 7 juni. Tevens kan je deze ook tegenkomen in bv de Duitse en Italiaans winkels van deze gekende Zweedse keten.

Op de website van Ikea kan je tevens 3D-printmodellen downloaden om de vijf WONDERMOOI figuren tot leven te wekken met een 3D-printer.

Glödande – The WONDERMOOI Show

https://youtu.be/Oqt8RbhURNg

Interview met Walter Van Beirendonck

Copyright tekst het WONDERMOOI verhaal Ikea.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Glödande collectie door Walter Van Beirendonck voor Ikea
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *