Volgende week is het zover. Dan is er de langverwachte herfstvakantie voor onze kindjes (in België). Tijd om na de eerste weken school nog eens uit te rusten. Maar ook de ideale moment om nog enkele leuke uitstapjes te plannen. En laat de herfstvakantie ook de periode zijn dat er heel wat Halloween evenement zijn voor jong en oud. Tijd dus om eens goed te griezelen.

Halloween in Plopsaland

Nog op zaterdagen 26 oktober en 2 november vinden de Halloween Scare Nights plaats in Plopsaland De Panne. Een concept specifiek gericht op 14-plussers. Met dit concept wil het park haar halloweenaanbod naar een oudere doelgroep uitbreiden. Bezoekers kunnen zich tijdens deze nocturnes tot 22 uur een weg banen doorheen de verschillende huiveringwekkende Scare Zones zoals ‘Freak Circus’, ‘Camping ’t Zonnetje’, ‘Black Swamp’ en ‘Lumberjack’. De zones zijn volledig afgesloten en enkel toegankelijk vanaf 14 jaar zodat de kleinste bezoekers niet afgeschrikt kunnen worden.

Ook de geliefde Piet Piraat en Stien Struis zijn op 26, 27 oktober en 2 november van de partij met een spannende en interactieve liveshow. Het duo krijgt de opdracht om de spullen van Tante Cleo te bewaken, maar Stien kan niet van de bezittingen blijven en laat zo een mummie opnieuw leven. De Piet Piraat Halloweenshow is griezelen op kindermaat met hun favoriete piraat en zijn vrienden.

Tijdens de Ketnet Halloween Nocturnes zorgt Ketnet ervoor dat Plopsaland De Panne nog spannender wordt. Tijdens weekdagen, van 28 oktober tot en met 1 november, is het park extra lang geopend zodat bezoekers de vele attracties in de duisternis kunnen beleven. Op deze dagen staan er niet alleen Meet & Greets met de nieuwe Ketnet-wrapper Gloria, de cast van Campus 12 en Helden gepland, maar wordt de dag telkens afgesloten met een spetterend optreden van De KetnetBand en een indrukwekkende vuurwerkshow. LET OP: het park is op 3 november reeds volledig uitverkocht.

Ook in de andere Plopsaparken wordt Halloween gevierd. Zo is er in Plopsa Coo het Dinoween met nocturnes op 30 en 31 oktober. In Plopsa Indoor Hasselt kan je dan weer samen met Peppa Pig gaan griezelen.

(Op 27 oktober zijn Coo en Indoor uitverkocht).

Fiesta Mortal in Bellewaerde

Ook in Bellewaerde is het dit jaar weer griezelen geblazen. Zo zijn er verschillende spookhuizen, is er doorheen het park Halloween-decoratie en kan je genieten van speciale shows. Bij het vallen van de avond, wordt het extra griezelig in Bellewaerde tijdens de Mortal Nocturnes die nog plaatsvinden op 26 & 31 oktober en 1 & 2 november. Bezoekers kunnen dan tot 21 uur genieten van de attracties en Halloween Specials in het park, met een muzikaal vuurwerk als afsluiter van de avond. Echte Halloweenfans kunnen tijdens de Mortal Nocturnes dit jaar terecht in het restaurant Carrousel voor een uniek halloweenbuffet. Tickets zijn online verkrijgbaar.

Voor 16-plussers is er ook dit jaar weer een speciale avond op vrijdag 25 oktober. Dan opent Bellewaerde de deuren van 18 uur tot 23 uur voor de exclusieve avondopening Halloween Night. Een extra angstaanjagende avond waarop meer dan 75 figuranten bezoekers de stuipen op het lijf jagen, de 5 haunted houses een extra horrorsausje over zich heen krijgen en er twee scare zones worden toegevoegd in het park. Daarnaast geven DJ’s het beste van zichzelf op het podium op het Mexicoplein. Tickets voor deze avond kan je enkel online kopen. Ook abonnees moeten zich op voorhand registreren.

Griezelen in Pairi Daiza

Ook in het dierenpark Pairi Daiza heeft Halloween zijn intreden gedaan. Tijdens de herfstvakantie van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 3 november is er heel wat te doen. Zo is er een verkleedwedstrijd en een vogelverschrikkerwedstrijd. Maar ook speciale dans- en muziekacts in een griezeljassen kan je bewonderen in het park. Ook de gekende ruïne is voor de gelegenheid sfeervol verlicht. Daarnaast kunnen kinderen tot 12 jaar zich laten schminken in gekende Halloween-thema’s. Bovendien is het park tijdens deze periode elke dag open tot 21u.

Het grootste Halloween evenement in Walibi

Het grootste Halloween evenement van België vindt traditiegetrouw plaats in Walibi. Al jaren zijn ze gekend om hun vele spookhuizen, speciale scare zones en wervelende Halloweenshows. Ook dit jaar hebben ze in Wavre weer goed hun best gedaan om de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. En tijdens de herfstvakantie kan je natuurlijk ook genieten van enkele nocturnes waarbij het park geopend is tot 22u.


Uitgelichte afbeelding: Dan Gold op Unsplash
Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *