Heksje Lilly is één van de boekjes waar de dochter toch wel van houdt. Ze neemt ze regelmatig mee uit de bibliotheek om thuis te lezen of op school (als ze met de klas hun maandelijkse uitstap naar de bib maken). Er was er dan ook eentje heel blij toen het nieuwste boekje hier in de brievenbus werd gedropt door de postbode.

De magische schoolreis

Lilly lijkt een heel gewoon kind. En dat is ze eigenlijk ook. Maar ze kan iets heel bijzonders: Lilly kan toveren. Onder haar bed heeft ze een toverboek verstopt. In dat boek staan échte spreuken en tovertrucs. Die zijn soms heel handig!

Lilly gaat met haar klas op schoolreisje naar een oud kasteel. Hoe gaaf is dat! In een kasteel kan je natuurlijk lekker griezelen. Daar is Lilly dol op. En dat is de perfecte kans om een nieuwe spreuk uit te testen … Het lijkt Lilly wel grappig om haar klasgenoten een beetje bang te maken door een echt spook tevoorschijn te toveren. Maar zodra spookje Mirabella voor Lilly’s neus staat, blijkt ze helemaal niet zo griezelig. De arme prinses heeft Lilly’s hulp hard nodig. Lilly bedenkt een slim plan om samen met Mirabella haar familie terug te vinden …

Recensie

Weer een heel leuk nieuw avontuur van deze lieftallige heks. Deze keer gaat Heksje Lilly met haar klas naar een oud kasteel. Een ideale locatie voor één van Lilly’s nieuwste tovertrucs. Tot haar verbazing komt er geen griezelig spook opduiken, maar een zachtaardig spookje Mirabella. Zij is op haar zoek naar haar familie en hoopt met de hulp van Lilly ze terug te vinden.

Ipv haar klasgenootjes schrik aan te jagen gaat ze samen met Mirabella op avontuur. Natuurlijk verloopt dit ook niet zonder slag of stoot. Maar net zoals altijd komt alles goed. Ook nu weer wordt het verhaal ondersteund door fijne illustraties. Is er de nodige humor in het verhaal verweven. Het lettertype is perfect voor jonge lezers en ook de tekst is makkelijk begrijpbaar. Het ideale boekje dus voor kindjes uit de lagere school om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen natuurlijk.

Auteur: KNISTER
Illustraties: Birgit Rieger
Uitgeverij: Kluitman
Pagina’s: 91
Leeftijd: 8 jaar
ISBN: 978 90 20683 75 2

Het nieuwe avontuur van Heksje Lilly is verkrijgbaar in de betere boekhandel en kan online besteld worden bij o.a.:
Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *