Omgaan met gemis, rouw en afscheid is een moeilijk gegeven. Toch komen we al van jongs af aan in contact met dit deel van het leven. Ook wij hebben dit van heel dichtbij meegemaakt en weten dat dit een zeer moeilijk iets is en het verdwijnt nooit, maar je kan het wel een plaatsje geven. Daarbij kunnen deze inspiratiekaarten een hulp zijn.

Inspiratiekaarten voor omgaan met gemis, rouw en afscheid

Omgaan met gemis, rouw en afscheid
40 inspiratiekaarten

De 40 kaarten in deze box zijn een inspirerend hulpmiddel om aandacht te geven aan de gevoelens die jij of een ander ervaart bij rouw of een andere vorm van afscheid. Er zijn:

– vragen om te overdenken of om met iemand te bespreken;
– troosttips, dingen die je voor jezelf of een ander kunt doen;
– troostuitspraken om je een hart onder de riem te steken;
– creatieve opdrachten, die kunnen helpen bij de verwerking;
– inspirerende illustraties, die troostend kunnen werken.

Recensie

Er zijn 5 soorten kaartjes: kaartjes met vragen om over na te denken of met iemand te bespreken, kaartjes met tips om iemand te troosten, kaartjes met uitspraken om iemand een hart onder de riem te steken, kaartjes met creatieve opdrachtjes die het rouwproces ondersteunen en kaartjes met illustraties die troostend kunnen werken.
Het hele pakket komt niet dwingend over en je kan gerust een kaartje overslaan als je je er niet goed bij voelt. Misschien lukt het de volgende keer wel om er over te denken of te praten. Rouwen blijft een proces van lange termijn en (ik vermoed) zonder einde. De kaartjes komen in ieder stadium opnieuw van pas en blijven actueel.

ISBN: 978 90 206 9548 9 | Auteur: Stine Jensen | Uitgeverij: Kluitman | Pagina’s: 40, losbladig | Leeftijd: alle leeftijden | Te koop bij bv. Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *