We kennen Ikea vooral voor hun makkelijk te monteren en goedkope meubels. Maar de Zweedse meubelgigant is meer dan dat. Het heeft ook en uitgebreide textielcollectie. En deze breidt nu uit met verschillende kindercollecties. Collecties die niet alleen goed zijn voor de portemonnee maar er ook prachtig uitzien en zacht aanvoelen.

STICKAT

De nieuwe STICKAT kindertextielcollectie werd ontworpen door Annie Huldén. Ze haalde haar inspiratie in het bos. “Ik keek in het bos onder de planten en de bomen en zag ook omgevallen bomen liggen. Toen ik de dikke groene moslaag op sommige stronken zag, bedacht ik dat een bed net zo mals en zacht zou moeten zijn”. Felle kleurcontrasten in combinatie met eenvoudige vormen, zijn dan ook de kenmerken van de STICKAT textielcollectie. Naast de textielcollectie beschikt de STICKAT collectie ook nog handige bedtasjes. Hierin kunnen jullie kindjes allerlei schatten opbergen, maar ook boeken of het speelgoed dat mee naar bed moet maar niet in bed thuis hoort. De STICKAT textielcollectie is met haar felle, vrolijke kleuren en strakke ontwerpen bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar.

THORINE

De kussens uit de THORINE collectie lijken wel weggelopen uit een strip. Een egel met een zonnebril op die piano speelt, een skateboardende bulldog met een petje en een oranje of blauwe elektrische gitaar, gekker kan je het niet bedenken. Dit bont en grappig allegaartje van kussens is er voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De kussens ogen niet alleen grappig, maar zijn ook nog decoratief ook.

FLICKÖGA & GULTRATT

Naast de kussens in de THORINE collectie zijn er nog bijpassende dekbedovertrekken. De collecties FLICKÖGA en GULTRATT bevatten dekbedovertrekken gemaakt uit een mengeling van katoen en lyocell. Deze mengeling voelt lekker zacht en fris aan. Maar wat is Lyocell nu juist? Dit is een milieuvriendelijk materiaal op basis van vezels van bomen die minder water nodig hebben om te groeien dan katoen.

De FLICKÖGA collectie is te herkennen aan zijn gekke prints met allerlei muziekinstrumenten, dieren en ander fraais. Op de dekbedden van GULTRATT pronken dan weer geometrisch motieven.

CHARMTROLL

Olifantenmoeders staan er om bekend één van de zorgzaamste mama’s van het hele dierenrijk te zijn. Met dat idee in het achterhoofd begon Silke Leffler aan de CHARMTROLL babytextielcollectie. “Ik wou iets ontwikkelen dat zowel voor de baby’s als de ouders leuk zou zijn. Ik werd geïnspireerd door de natuur en de moderne look van de interieurs die je vaak in Zuid-Afrika ziet, een plek waar ik een tijdje heb gewoond. Voor mij is de olifant niet alleen een groot, maar ook een bijzonder pienter en gevoelig dier. Het straalt zowel kracht als gratie uit. Daarom vond ik het een bijzonder dankbaar symbool om te gebruiken.”

De CHARMTROLL textielcollectie omvat een dekbed/deken, een laken en kussensloop, een bedhemel, slaapzakken en een pluchen olifantje. Deze collectie is perfect te combineren met het ÄLSKAD beddengoed, het ÄLSKAD deken en de ÄLSKAD handdoek met capuchon. De CHARMTROLL babytextielcollectie is voorzien van een lief olifantje. De zachtbeige kleur maakt van deze een perfectie unisex collectie. Welke ook ideaal is om cadeau te doen aan kersverse ouders. Net als FLICKÖGA en GULTRATT is ook deze collectie gemaakt van een mengeling van katoen en Lyocell.

Deze collecties zijn te verkrijgen in alle IKEA woonwarenhuizen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *