Binnenkort is het weer zover. Dan vieren we Kerstmis. Een tijd van warmte, gezelligheid en vergiffenis. Naast het vieren met familie rond de kerstboom is er natuurlijk ook het kerstverhaal. En dat verhaal is natuurlijk ook iets dat we graag willen doorgeven aan onze kinderen. Ideaal is dan dit prachtige boekje van Dick Bruna.

Kerstmis

Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten, toen zij plotseling een licht zagen…

Recensie

Zo’n 50 jaar geleden bracht Dick Bruna voor het eerst dit kerstverhaal uit voor onze jonge kinderen. Vele van ons zullen het dus al wel eens gelezen hebben. Het kerstverhaal wordt op een perfecte manier vertaald voor onze jongste kinderen. Bijgestaan door de gekende stijl van illustraties, zorgt het ervoor dat kinderen makkelijk mee zijn met het verhaal van de geboorte van Jezus. Extra leuk zijn de kartonnen kerstengeltjes die je er momenteel bij krijgt. Zo kan je samen met je kindjes knutselen en ze daarna ergens in de woonkamer of in de kerstboom ophangen. Of misschien wel in hun eigen slaapkamer om ook daar de kerstsfeer te creëren.

Auteur: Dick Bruna
Uitgeverij: Mercis Publishin BV
Pagina’s: 28
Leeftijd: 2 jaar
ISBN: 978 90 73991 91 0

Dick Bruna - Houten kerststal

Dit prachtige boekje over het Kerstverhaal is o.a. te koop bij BookspotBol.com en de betere boekhandel.

Ook leuk voor jullie kindjes is de houten kerststal van Dick Bruna. Met behulp van de kerststal en het boekje kan je nog echter het kerstverhaal vertellen aan de jongste kindjes.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

6 Reacties

 1. Alexandra

  8 december 2019 op 10:04

  Dick Bruna zijn eigenlijk altijd leuke boekjes voor peuters. Alleen peuters hebben we hier niet. Vroeger werd Dick Bruna boeken veel gelezen.

  Beantwoorden

 2. Deborah

  8 december 2019 op 10:34

  Vaag kan ik mij zo’n soort boekje herinneren. We hadden nl meer Dick Bruna boekjes thuis liggen. Leuk voor de kleintjes 🙂

  Beantwoorden

 3. Sanne

  8 december 2019 op 11:17

  ik herinner mij zo een boekje wel. Maar ik wist niet dat je het nu kon kopen bij de bruna.

  Beantwoorden

 4. Melanie Hoogvliet

  9 december 2019 op 07:51

  Oooh wat een heerlijk boekje voor kerst! Nu vind ik de boekjes van Dick Bruna eigenlijk altijd wel dikke prima

  Beantwoorden

 5. Frederique

  12 december 2019 op 20:34

  De Dick Bruna boekjes blijven leuk. Heel erg tijdloos. Leuk dat je er engeltjes bij krijgt ook!

  Beantwoorden

 6. Aya

  13 december 2019 op 23:51

  Dit boek ga ik kopen voor mijn nichtje. Ze houd van Dick Bruna’s boeken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *