De Antwerpse Zoo is één van de meest bezochte attracties in België. Jong en oud genieten hier niet alleen van de dieren maar ook van de prachtige omgeving waar deze dieren in verblijven. Omdat dierentuinen steeds meer inzet op de natuurlijke leefomgeving van dieren is ook de Zoo van Antwerpen volop aan het vernieuwen. Maar wat zijn nu de nieuwigheden die de komende periode op de planning staan?

Naar de toekomst kijken

Nemen jullie graag een kijkje in de toekomst? De ZOO Antwerpen maakt dit nu mogelijk. Via een Oculus Rift-bril komen jullie te weten hoe de nieuwe ZOO eruit gaat zien. Met deze hightech-bril op maak een virtuele wandeling door de nieuwe ZOO. 360 graden om je heen kijken? Perfect mogelijk! Zelfs de flamingo’s kan je horen snateren. Dankzij deze Oculus Riftbril krijg je een heel speciale ervaring. Navigeren via de pijltjes en jullie flaneren nu al over het vernieuwde Welkomstplein, in de Marmeren Zaal of langs het vernieuwde Grand Café Flamingo. Dankzij deze speciale bril kan je nu reeds het eindresultaat bewonderen van de vernieuwingen die pas over enkele maanden klaar zullen zijn in ZOO Antwerpen. Naast een virtuele wandeling in de dierentuin kunnen jullie zelfs al even binnenkijken in het Elisabeth Center Antwerp, gelegen naast Zoo Antwerpen, dat haar deuren heropent in november 2016.

Deze virtuele reis in de Antwerpse dierentuin kunnen jullie naast deze krokusvakantie ook elke dag maken in de paasvakantie. De Oculus Rift staat voor jullie klaar net voorbij het huidige inkomplein in het Kleinapengebouw. De komende maand kan je ook elk weekend van het effect van deze hypermoderne bril genieten.

Een vernieuwde savane

Naast het vernieuwde Welkomsplein en Grand Café flamingo staat er de komende tijd nog meer op het programma. Zo komt er bv een nieuwe mannetjes gorilla naar de dierentuin. Maar ook zal de vernieuwde savana zijn deuren open voor het publiek. Momenteel is men hier nog heel hard aan het werken. Het restaurant staat er, in volledige ruwbouw. Het dak krijgt nog een eindlaag en de laatste passtukken van de grote glaspartijen komen eraan, dan is het restaurant winddicht. In dit restaurant aan de savane heb je aan alle kanten glas en kijken jullie de ZOO in met een 180° zicht. Aan de ene kant zien jullie dan de toekomstige buitenterrassen voor de gorillas. Voor je ligt het terras met de speeltuin voor de kleintjes en daarachter verschijnt de SpeelZOO voor de iets groteren. Aan de andere kant van het restaurant kijken jullie weldra naar de Savanne. De nieuwe thuishaven van de Kaapse buffels en hun 250 gevleugelde compagnons.

Doorwandelvolière

Het savanneverblijf voor de Kaapse buffels en vogels zal 2000 m² groot worden. Het decor van kunstrotsen staat er al gedeeltelijk. Het historische Neushoorngebouw is geïntegreerd in de biotoop en huisvest de binnenverblijven voor de vogels. De kronkelende keermuur scheidt bezoekers en buffels. Naast een cascadevijver (in watervalletjes) loopt het wandelpad mét een oversteek over het water. In de stallen voor de buffels wordt druk gewerkt aan het schrijnwerk. De maximale hoogte van het gebouw werd ook hier al bereikt. Net als bij de 8 pylonen die het stalen net gaan vasthouden voor de losvliegende vogelsoorten in deze doorwandelvolière.

Naast deze vernieuwing in de dierentuin komt er ook nog o.a. restauratie van het historische Lamagebouw, welke een logistieke functie krijgt en de verdere uitbreiding van het Savannegebied. Deze uitbreiding omvat o.a. een uitkijkpunt op de giraffen en zebra’s. Beide dieren krijgen ook een ruimer verblijf.

Tijdens deze vernieuwingen van de Zoo Antwerpen is het dierenpark steeds geopend voor het publiek. Tickets kan je naast aan de kassa ook verkrijgen via de website. Er zijn ook speciale B-dagtrips verkrijgbaar in de Belgische stations en op de website van NMBS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *