Kinderboeken, ze worden hier bij de dochter met plezier doorbladert. Maar ook met plezier voorgelezen. En er verschijnen er altijd wel enorm mooie, leuke en/of grappige kinderboeken. De afgelopen tijd kregen we dan ook op de redactie regelmatig bezoek van de postbode met fijne exemplaren. Volgende boeken zijn alvast de moeite om in huis te halen en konden ook de dochter bekoren.

Sanne te Loo – Dit is voor jou

Het boek gaat over een jongen die dol is op tekenen. Wanneer hij de oude schilder Anselmo ontmoet gaat er een wereld voor hem open en de twee worden goede vrienden. Wanneer Anselmo op een dag moet verhuizen, hij is te oud om nog alleen te wonen, laat hij iets heel bijzonders voor de jongen achter.

ISBN: 9789047708506 – Uitgeverij: Lemniscaat – Ons oordeel: 3/5

Mieke van Hooft – Olivier en het brulmonster

Olivier blijft voor het eerst bij oma en opa slapen. ‘Als er iets is, dan roep je heel hard OMA!’ zegt oma. Midden in de nacht wordt Olivier wakker van een eng geluid. Het is een brulmonster. Oma stelt Olivier gerust. Maar als oma weer gaat slapen, hoort Olivier het geluid opnieuw. Waar zit dat brulmonster verstopt?

ISBN: 9789462912199 – Uitgeverij: De Eenhoorn – Ons oordeel: 4/5

Marianne Brusser & Ron Schröder – Het Kringloopwinkeltje

Iedereen brengt spullen naar Het Kringloopwinkeltje, waar Pieterjan nieuwe klanten dan weer heel blij mee maakt. Zo brengt Koen zijn oude ziekenauto, die snel weer verkocht wordt. Oma’s lievelingskopje is gebroken, maar gelukkig vindt ze snel een mooi tweedehands kopje. En Annemieke krijgt van Pieterjan een heel bijzonder kaboutertje voor haar verzameling. Ze is zo blij dat ze een tekening voor Pieterjan maakt. Maar die verkoopt Pieterjan natuurlijk niet!

ISBN: 9789048836826 – Uitgeverij: Moon Uitgevers – Ons oordeel: 4/5

Tine Mortier & Marjolein Pottie – Zoeperfiets

Zoeperman heeft een hemelsblauwe fiets met een knalrode kar. Samen met zijn buurmeisje Zofietje zoeft Zoeperman door de straten op de zoeperfiets. Plots komt een hond van achter een garage gesneld. Hij rent Zoeperman en Zofietje achterna …

ISBN: 9789462912120 – Uitgeverij: De Eenhoorn – Ons oordeel: 5/5

Rachel Bright & Jim Field (ill.) – Laat maar los Koala

De kleine Koala is een gewoontedier. Hij is erg gesteld op zijn plekje hoog in de boom en houdt dingen graag zoals ze zijn. Op een dag gebeurt het ergste wat Koala zich voor kan stellen: zijn boom valt om. Nu moet hij wel loslaten. Zo komt hij erachter dat een verandering niet het einde van de wereld betekent.

Laat los, Koala!
Laat los, Koala! Niet aan die tak blijven hangen.
Laat los, laat je vallen. Wij zullen je vangen!
Maar Koala was bang. Hij omklemde de bast
en hij hield zich alleen maar nóg steviger vast.

ISBN: 9789025766863 – Uitgeverij: Gottmer – Ons oordeel: 4/5

David Barrow – Heb jij misschien Olifant gezien

Een jongetje speelt verstoppertje met een olifant. Het jongetje telt tot tien en de olifant gaat zich verstoppen – dat kan hij HEEL ERG goed, waarschuwt hij nog. En hij krijgt gelijk! Hoewel de lezer hem duidelijk kan zien zitten, staart het jongetje steeds weer verbaasd in het rond. Waar kan Olifant toch gebleven zijn? Zelfs zijn vader en moeder kijken er zo overheen!

ISBN: 9789025766825 – Uitgeverij: Gottmer – Ons oordeel: 4/5

Yoeri Slegers – Papa is te groot voor ons huis

Vroeger was er plaats genoeg in ons huis voor iedereen. Maar op een dag veranderde alles. Papa werd te groot. ‘Het zat er al een tijdje aan te komen,’ zei mama zacht. ‘Er is geen ruimte meer voor leuke dingen.’ Papa kon niet blijven. We moesten even wennen, maar toen werd het beter. Voor iedereen.

ISBN: 9789462912045 – Uitgeverij: De Eenhoorn – Ons oordeel: 5/5

Lida Dijkstra & Marieke Nelissen – De briefjes van Bing

Bing mocht nooit met de anderen meespelen. Waarom begreep hij niet …

Bing is altijd de klos. Iedereen doet gemeen tegen hem. Papa en mama proberen hem te troosten. Mama zegt dat hij zich niks van de pesters moet aantrekken. Papa zegt dat hij juist van zich moet afbijten. Maar dat helpt allemaal niet. Dan krijgt Bing een geweldig idee. En of het helpt? Nou en of!

ISBN: 9789024574209 – Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff – Ons oordeel: 5/5


Uitgelichte afbeelding: Annie Spratt op Unsplash

1 reactie

  1. […] is een prachtig prentenboek met tekeningen van Zilveren Penseel winnaar David Barrow (met ‘Heb jij misschien Olifant gezien?‘). In dit prentenboek gaat Beer op zoek naar wat of wie hij nu wel is. In zijn zoektocht komt […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *