Binnenkort een kindje dat naar de eerste kleuterklas gaat in de familie of vriendenkring? Dan stellen we met plezier een fijn cadeau voor om te geven bij deze grote stap in het nog jonge leven nl. “Het koffertje voor wakkere kinderen” van Isabelle Chauvet. Dit is een kartonnen koffertje met magneetsluiting waarin vier kartonnen boekjes zitten.

De boekjes staan vol nieuwe woorden die kleuters dagelijks kunnen gebruiken. Kleine Pinguïn stelt zijn familie voor, Poes vertelt hoe ze zich voelt, kleine Beer praat over het weer en Muis heeft het over de plek waar ze zich bevindt. Begrippen zoals oma, broer, bang, vrolijk, wind, zon, op, onder … worden speels uitgelegd en ingeoefend.

Het koffertje voor wakkere kinderen

Dit vrolijke koffertje bevat vier vierkante, hardkartonnen prentenboekjes. Je maakt kennis met Kleine Pinguïn, Kleine Poes, Kleine Beer en Kleine Muis. Zij vertellen elk over een bepaald onderwerp. In ‘Mijn familie’ stelt Kleine Pinguïn zijn familieleden voor. Zo vertelt Pinguïn over mama, papa en de grootouders.

In ‘Gevoelens’ vertelt Kleine Poes over emoties, zoals boos, bang, blij en beschaamd. Ook fijn is dat al de tien gevoelens op de laatste pagina nog een keer terugkomen. Gevoelens die ook jullie kleurtjes vast zullen ontdekken.

Kleine Muis vertelt dan weer waar ze is. Onder het bed of op de mat. Links en rechts kunnen wel verwarrend overkomen (links is voor de lezers eigenlijk rechts).

In ‘Het weer’ vertelt Klein Beer over regen, sneeuw en zon. Je kan samen met je kleurtje in dit boekje de bijbehorende attributen, zoals slee of zonnebril, aanwijzen.

De kleurenprenten met aangeklede dieren met een groot hoofd en grote ogen, tegen een speelse achtergrond zorgen voor een vrolijke uitstraling van de boekjes. De boekjes zitten in een stevig, mooi vormgegeven koffertje dat kan gesloten worden met magneetsluiting. Een satijnen lint als handvat zorgt voor een extraatje.

Auteur: Isabelle Chauvet
Uitgeverij: De Eenhoorn
Pagina’s: 14 (per boekje)
Leeftijd: 2+
ISBN: 9789462910447

Het koffertje voor wakkere kinderen is o.a. te koop bij Uitgeverij De Eenhoorn en bij Bol.com.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Koffertje voor wakkere kinderen
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *