Koning Eddie en het machtige monster van Andy Riley is het tweede deel in deze graphic-novel-serie. Een serie vol absurdistische humor! In het eerste deel leerden we Koning Eddie en zijn Eddieland kennen. In zijn eerste avontuur kreeg Koning Eddie een kwade keizer over de vloer. Gelukkig blijft Koning Eddie nog steeds de koning van Eddieland. Wanneer de jonge koning verneemt dat er een vreselijk monster onder weg is naar zijn koninkrijk, besluit hij om het samen met Nanda en Jill tegen het monster te gaan vechten. Maar ook nu heeft de gemene keizer Nurbizoon een eigen plannetje bedacht.

Koning Eddie en het Machtige Monster

Eddie is geen gewone jongen. Hij is een koning, met een troon, en zijn eigen harnas, en een kasteel met geheime gangetjes en zo.

Als Eddie te horen krijgt dat er een geweldig angstaanjagend monster bestaat, gaat hij meteen op zoek om het te verslaan. Maar Keizer Nurbizoon doet dat ook, en die heeft absoluut niet een véél sluwer plannetje dan koning Eddie. Nee, hoor. Natuurlijk niet.

Eddie is ook nu nog steeds een erg leuk hoofdpersonage. De jonge koning regeert op geheel eigen wijze over zijn bijzonder kleine land. Toch heeft hij een aantal tekortkomingen en is wat naïef. Ook in dit avontuur komt de kwade keizer Nurbizoon terug als de slechterik van dienst. Nurbizoon is kwaadaardig zonder echt eng te zijn en de lezers de stuipen op het lijf te jagen. Natuurlijk wordt Koning Eddie bijgestaan door Nar Nanda en minister Jill. Nanda zorgt voor de vrolijke noot en Jill probeert ervoor te zorgen dat Eddie niet in zeven sloten tegelijk loopt.

Net als in het eerste deel is ook nu de tekst vrij groot gedrukt en bevat elke pagina hoogstens een vijftiental regels. Hierdoor is het een vrij dik boek, maar door de opmaak is het erg toegankelijk, wat toch belangrijk is bij beginnende lezertjes. Ook het taalgebruik is perfect aangepast aan het doelpubliek (7+). Zoals het een graphic novel beaamt zijn de illustraties net zo belangrijk als de tekst. Er is een mooi evenwicht tussen de twee. Het verhaal houdt het tempo er goed in en wisselt steeds af tussen de hoofdrolspelers en hun avonturen en bedrieglijke plannen van keizer Nurbizoon.

Wij kijken al vast uit naar het derde deel, waarvan op het einde van het boek ook weer een tipje van de sluier werd gelicht.

Auteur: Andy Riley
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Pagina’s: 209
Leeftijd: vanaf 7 jaar
ISBN: 978 90 00 35589 1

Koning Eddie en het machtige monster is te koop bij de betere boekhandel, alsook online bij o.a. Bookspot, Bol.com en Proxis.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Koning Eddie en het machtige monster
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *