Diversiteit is een actueel thema in onze maatschappij. We kunnen er niet meer onderuit. Daarom is het ook belangrijk om onze kindjes hier over te laten leren. Dit gebeurt zeker op school, maar ook thuis is het van groot belang om er over te praten. Dit is niet altijd even makkelijk. Daarom is het super dat er fijne boekjes zijn die de verschillende facetten van diversiteit belichten.

De ridderprinses van Cornelia Funke & Kerstin Meyer

“Prinses Violetta wil een echte ridder zijn, net als haar grote broers. Paardrijden en vechten met zwaard en lans! Maar haar vader heeft andere plannen met haar. Voor haar verjaardag wil hij een riddertoernooi organiseren, en de winnaar mag met Violetta trouwen. Dat wil Violetta helemaal niet! Maar dan meldt zich een heel mysterieuze ridder aan voor het toernooi…”

Het verhaal wil korte metten maken met het stereotiepe beeld van een prinses. Een prinses kan ook stoer zijn en haar mannetje staan en dat bewijst Violetta ook. De illustraties gaan heel mooi samen met het verhaal.
Het prentenboek met verhaal is voor te lezen aan 6+jarigen, zowel jongens als meisjes. Als ze jonger zijn zullen ze de achterliggende boodschap van het verhaal niet begrijpen.

ISBN: 978 90 5116 808 2| Auteur: Cornelia Funke & Kerstin Meyer| Uitgeverij: De Vier Windstreken | Pagina’s: 32| Leeftijd: vanaf 6 jaar | Te koop bij bv. Bookspot

Eén grote familie van Rocio Bonilla & Elisenda Roca

“Hallo, mijn naam is Lucia. Ik heb een ondeugend hondje. Hij heet Kiko. Samen met mijn vriendinnetjes en vriendjes ben ik alles aan het klaarzetten voor het grote buurtfeest. Er wonen hier veel verschillende families, maar we hebben één ding gemeen: we helpen elkaar en houden van elkaar; We zijn één grote familie. Ga je met ons mee?
Een lief inclusief prentenboek over verschillende nationaliteiten, gezinssamenstellingen en een meisje met het syndroom van Down.”

Dit is een prentenboek met voorleesverhaaltje voor een leeftijd vanaf 4 jaar. De prenten en het verhaal vullen elkaar perfect aan. De tekst leest vlot en is makkelijk verstaanbaar voor onze 4+jarigen. De laatste alinea van de korte inhoud geeft een extra toets aan dit verhaal waardoor het heel hartverwarmend wordt.

ISBN: 978 90 5116 830 3| Auteur: Elisenda Roca| Uitgeverij: De Vier Windstreken | Pagina’s: 32| Leeftijd: vanaf 4 jaar | Te koop bij bv. Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *