In het hoofd van oma is het soms een beetje donker. Dan lijkt het of oma alles vergeet en verdwaalt in haar eigen wereld.
Wanneer Lilly en Max door een magisch toeval in oma’s wereld belanden, is die kleurrijker en vrolijker dan ze ooit hadden kunnen dromen.
Dit is het begin van een groot avontuur.

Lilly en Max in de wereld van Oma

Lilly en Max in de wereld van oma is een hartverwarmend verhaal van Kathleen Aerts. Kathleen zullen vele onder ons nog wel kennen van de eerste K3. Maar ze kan meer dan over een podium huppelen. En dat bewijst ze met dit boek over de liefde van twee kinderen voor hun vergeetachtige oma.

Lilly en Max in de wereld van oma is een prachtig voorleesboek. Een voorleesboek over vriendschap en omgaan met dementie. Niet direct een makkelijk en logisch onderwerp voor een kinderboek. Maar Kathleen vertelt dit op zo’n ongelooflijk mooie en heldere manier dat jongere kinderen deze ziekte, die ook bij hun grootouders kan voorkomen, toch wel begrijpen. Het verhaal wordt bovendien ondersteund door de mooie illustraties van Jeroen Ceulebrouck. Een verhaal over liefde en hoop.

Dit boek is in mijn ogen perfect om voor te lezen als iemand in de familie getroffen wordt door dementie. Of voor als ze hierover horen op school. Dankzij de hoofdstukken is het makkelijk opdeelbaar om niet in één adem over dit zwaarwichtige onderwerp te moeten voorlezen. Het is zeker een aanrader om in de boekenkast te hebben staan.

Auteur: Kathleen Aerts
Illustraties: Jeroen Ceulebrouck
Uitgeverij: Lannoo
Pagina’s: 48
Leeftijd: vanaf 5 jaar
ISBN: 9789401444897

Lilly en Max in de wereld van Oma is te verkrijgen in de betere boekhandel, bij Uitgeverij Lannoo, alsook online bij Bol.com, Bookspot en Proxis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *