Liselotje is een meisje
en ze woont in een paleisje
in een land hier ver vandaan
waar heel veel paleisjes staan

Liselotje gaat samen met de koning en de koningin naar de dierentuin. Ze kijkt haar ogen uit: er zijn tijgers, kamelen, papegaaien en giraffen. De koning maakt ondertussen overal foto’s van. Dan mag Liselotje zelfs de oppasser helpen. Maar dat wil de koning ook zo graag …

Liselotje naar de dierentuin

Marianne Busser en Ron Schröder zijn één van de bekendste kinderboeken schrijvers die we hier in onze contreien kennen. Hun stijl van schrijven is vooral gekenmerkt door het rijm. Zo ook in de reeks over Liselotje, een leuk meisje dat woont in een paleisje. Ze beleeft allerlei avonturen en deze keer gaat ze samen met de koning en koningin naar de dierentuin. Aan de hand van korte versjes leren je kindjes enkele dieren van de dierentuin kennen.

Net zoals de meeste van de boeken van Marianne Busser en Ron Schröder is ‘Liselotje naar de dierentuin’ ook weer een enorm leuk boekje om voor te lezen. Samen met de prachtige illustraties van Dagmar Stam beleven jullie kindjes net als Liselotje het avontuur in de dierentuin. Een perfect boekje om voor te lezen als jullie een dagje naar de dierentuin gaan of zijn geweest. Om daarna samen met de kindjes te praten over de verschillende diertjes.

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustraties: Dagmar Stam
Uitgeverij: Holkema & Warendorf (Uitgeverij Unieboek)
Pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 3 jaar
ISBN: 9789000355259

Liselotje naar de dierentuin is te koop bij de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com en Proxis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *