Het Nederlandse pretpark Efteling heeft de openingsdatum van hun nieuwste attractie Max & Moritz bekend gemaakt. Sinds de start van de bouw van Max & Moritz in september 2019 is hard gewerkt om de familieachtbaan snel klaar te krijgen voor families met jonge kinderen vanaf 1 meter.

“We zijn erg trots op het eindresultaat dat met het hele team is neergezet in zo’n korte tijd. Het is geweldig om te zien dat alle vooraf bedachte elementen nu samenkomen in de rit. We zijn heel benieuwd naar de eerste reacties van wat onze gasten. Het is natuurlijk een hele andere ritbeleving dan de Bobslee, maar Max & Moritz is ook perfect voor de hele familie”, vertelt Algemeen directeur Fons Jurgens.

Kattenkwaad

De familieachtbaan Max & Moritz is gebaseerd op het bekende Duitse beeldgedicht over de twee kwajongens Max en Moritz, die de inwoners van hun dorp tot wanhoop drijven met hun kattenkwaad. En dat hebben de ontwerpers mooi doorgetrokken in de attractie. Van de wachtrij, over het station tot zelfs de treintjes en de rit toe. Laat je verrassen door al het kattenkwaad dat deze jongetjes uitsteken.

Opening op 20 juni

Na de nodige testen en de pre-opening voor abonnees is het eindelijk zo ver. Op zaterdag 20 juni opent de nieuwe dubbele achtbaan Max & Moritz voor het publiek.

Max & Moritz is een dubbele achtbaan met twee tracks: een spoor voor Max en een spoor voor Moritz. De twee treinen rijden straks in tegengestelde richting en maken ieder op hun eigen baan, een avontuurlijke rit. 

Vanaf 20 juni ben je met de hele familie welkom om samen met Max en Moritz in één van hun zeepkisten te ontsnappen uit de koekoeksklokkenwerkplaats. Maar let onderweg goed op, want de kwajongens halen graag kattenkwaad uit! 

https://youtu.be/UuuBBgigrSs

Coronamaatregelen

Ook in de Efteling gelden de nodige maatregelen naar aanleiding van de Coronacrisis. Zo geldt er doorheen het park de afstandsregel van 1,5m tussen de verschillende huishoudens. Ook zijn er doorheen het park verschillende desinfectiepunten en dragen de medewerkers, waar nodig, persoonlijke beschermingsmaterialen. Bovendien worden de contactpunten zoals beugels in attracties en wachtrijen regelmatig schoongemaakt.

Het pretpark zorgt tevens voor heldere communicatie met duidelijke wegwijzers (zo is het Sprookjesbos enkel richting), goed getrainde en zichtbare medewerkers en informatie op de website. Naast deze maatregelen in het park, is er ook een bezoekerslimiet. Hierdoor dient men op voorhand tickets online aan te kopen. Abonnees zullen hierdoor ook hun dagje in de ‘Wereld vol Wonderen’ online moeten reserveren.

Pin it
Max & Moritz

Uitgelichte afbeelding: © Efteling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *