Voor veel ouders zal het jeugdsentiment zijn, maar voor onze eigen kindjes is het nieuw: De Troetelbeertjes. Wie denkt dat deze serie gedateerd is heeft het mis. Heel wat meisjes (en jongens) hebben de laatste tijd via Netflix kennisgemaakt met deze leuke beertjes uit Troetelland. Dat de Troetelbeertjes nog steeds succesvol blijkt, hebben ze bij Netflix duidelijk begrepen. Ze hebben dan ook exclusief voor de streamingdienst een nieuw seizoen van De Troetelbeertjes laten maken bestaande uit zes afleveringen.

De geschiedenis

De Troetelbeertjes zijn ontstaan in 1981 om te gebruiken op o.a. verjaardagskaartjes. Dit was zo’n groot succes dat deze lieftallige beertjes in 1983 ook als echte knuffels werden geproduceerd. Ook in 1983 verschenen De Troetelbeertjes voor het eerst op TV in “De Troetelbeertjes: Een land zonder gevoelens”. Na een tweede TV-special in 1984, kwam er tussen 1985 en 1988 een echte TV-serie. Ook werden er drie Troetelbeertjes films uitgebracht in deze periode. In al die jaren bleven de kleurrijke beertjes een waar succes waardoor op regelmatige basis er nieuw speelgoed en series werden uitgebracht. Ook nu na bijna 35 jaar is de magie duidelijk nog niet uitgewerkt.

Wie zijn ze?

De Troetelbeertjes wonen op een magische plek, genaamd Troetelland. Het land bestaat uit wolken en mooie regenbogen. De Troetelbeertjes waken hier over alle kinderen over de hele wereld. Als ze een ‘Troetelbeer Alarm’ horen, weten ze dat de Troetelbeertjes in actie moeten komen! Hun motto is: “Vertroetelen is al dat telt”

De Troetelbeertjes

Op Netflix kan je naast de nieuwe afleveringen ook de oudere tekenfilmafleveringen en films zien. Buiten de vernieuwde vormgeving van de beertjes en nieuwe verhaaltjes is er weinig veranderd. Zo bevolken nog steeds de zelfde beertjes Troetelland en hebben ze dezelfde lieve uitstraling.

De Troetelbeertjes hebben nog steeds hun eigen kleur en hebben allemaal een speciale prent op hun buik. Met de spreuk “Troetelbeertjes straal” laten ze elk hun eigen kracht werken. Gekende Troetelbeertjes zijn o.a. Zonnebeertje, Knuffelbeertje, Wensbeertje en Hartebeertje.

De vernieuwde Troetelbeertjes blijven, ook als ouder, leuk om naar te kijken. Ook leuk om te zien is dat, net als wij vroeger, je kindjes ook nu gefascineerd naar de kleurrijke beertjes kijken en meeleven met de verhaaltjes. Het is duidelijk. De magie uit Troetelland is zeker nog niet uitgewerkt en blijft jong en oud boeien.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *