De Efteling blijft vernieuwen. Na de renovatie van “De Oude Tufferbaan” en “Carnaval Festival” is het nu de beurt aan het 4D-theater. Sinds 2002 speelt daar de film “Pandadroom”. Een film over de kwetsbaarheid van Moeder Natuur in samenwerking met het WWF. Deze film kwam er naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van het attractiepark. Nu, zo’n 17 jaar later, kondigt de Efteling aan dat het heel gebied wordt vernieuwd. De attractie krijgt hierbij een nieuwe naam: Fabula. In Fabula staat nog steeds het thema natuur centraal. Omdat de ontwikkelingen op het gebied van beeld en techniek snel gaan was het dus tijd voor vernieuwing. Daarnaast verandert ook de inhoud van de film. Deze wordt vrolijk, spannend en iets korter waardoor meer gasten de attractie kunnen beleven. Naast de nieuwe 3D-film worden ook de tien bestaande 4D-effecten uit de attractie, zoals water-, geur- en windeffecten, op een passende wijze weer ingezet.

Totaalconcept

Naast de film wordt ook het gebied aangepakt. Zo zal er een make-over plaats vinden van het restaurant en de souvenirwinkel. Dit, om net zoals bij Pandadroom, de totaalbeleving te ervaren. Het restaurant krijgt bovendien binnen en buiten meer zitplaatsen. Naast het in- en exterieur krijgt ook de menukaart een opfrisbeurt. Op de nieuwe kaart staan verse en verantwoorde vlees-, vis- en veganistische gerechten. Allen passend bij de wereldse keuken.

Het verhaal

Net als Pandadroom krijgt ook Fabula een voor- en een hoofdshow. Waar de huidige film in totaal nog zo’n 27 minuten duurt, gaat de nieuwe animatiefilm twee keer acht minuten duren. In de nieuwe film wordt de kijker meegenomen in de leefwereld van een jonge beer en een dappere eekhoorn. Het botert echter niet goed tussen de knorrige beer en de andere dieren. Hierop besluit Klaas Vaak de beer een paar levenslessen bij te brengen. Tijdens een avontuurlijke droom bezoeken de beer en de eekhoorn de leefwerelden van de andere dieren en leren zich aan te passen. Dit zorgt voor heel wat wonderlijke, hilarische, spannende en ontroerende momenten. Door deze droom krijgen beer en eekhoorn meer oog en zelfs respect krijgt voor de andere dieren.

Kom sprookjesachtig overnachten en geniet van de vele (vernieuwde) attracties in de Efteling.


Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links. Afbeeldingen en film: © Efteling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *