Goed nieuws voor de pretparkfans. Als er geen opflakkering komt van de Coronacrisis opent op woensdag 1 juli Plopsaland De Panne opnieuw haar deuren voor het grote publiek. Ook de andere Belgische Plopsaparken zoals Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo zullen dan weer toegankelijk zijn. Plopsa heeft de afgelopen periode achter de schermen hard gewerkt om al haar parken op een veilige manier toegankelijk te maken. Zo zullen, net als overal in België, extra hygiënemaatregelen en de anderhalve meter afstand-regel worden ingevoerd. Voor de parken geldt er tevens een beperkte bezoekerscapaciteit en verplichte online reservatie.

‘Welkom in Plopsafstand’

“Veiligheid is altijd onze hoogste prioriteit. Om de maatregelen op een speelse manier aan onze bezoekers over te brengen, hebben we de campagne ‘Welkom in Plopsafstand’ opgezet, een informatieve instructievideo met Samson & Marie. Op die manier zijn we ervan overtuigd dat wij onze gasten ook in deze tijden een veilig, maar vooral gezellig dagje Plopsa kunnen bieden.” aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

Online reserveren

Om alles veilig te houden aan de ingang en zeker te zijn dat het beperkt aantal bezoekers niet wordt overschreden is online reserveren verplicht. Het beperkt aantal bezoekers is ingevoerd om de maatregelen rond social distancing optimaal te kunnen garanderen. “Het is dus zeker nodig om voor je bezoek je ticket online op datum via onze website te reserveren.”, besluit Van den Kerkhof. De ticketverkoop voor Plopsaland De Panne is ondertussen gestart via de website. Ook abonnees dienen hun dagje Plopsaland (of één van de andere parken) online te reserveren.

Maatregelen

Naast de beperkte bezoekerscapaciteit en het verplichte online reserveren, worden uiteraard ook andere richtlijnen goed in acht genomen. Zo is er doorheen de parken signalisatie voorzien, alsook extra communicatie. Bovendien kunnen, indien nodig, ook preventiemedewerkers ingezet worden die bezoekers aan de richtlijnen herinneren. De wachtrijen aan de attracties en horecavoorzieningen zijn, waar nodig, langer gemaakt. Markeringen, waarbij men per gezin op voldoende afstand van anderen kan aanschuiven, zijn overal aangebracht. De wachtrijen, beugels en eventuele andere delen van attracties worden regelmatig grondig ontsmet en er zijn verscheidene centrale desinfectiestations doorheen het park geplaatst.

Omdat het park een beperkt aantal bezoekers per dag kan ontvangen zal er gewerkt worden met twee shiften. Momenteel is deze regeling er enkel op woensdag en zaterdag vanaf 15 juli. Deze shiften zijn als volgt: 10 tot 18u en 18u tot 22u.

Geen shows en meet & greets

Eén van de belangrijke zaken die in acht moeten genomen worden is de 1,5m afstand tot andere personen. Hierdoor worden alle andere zaken waarbij men deze afstand niet kan waarborgen, momenteel opgeschort. Dit zijn bijvoorbeeld de meet & greets met de gekende figuren, specifieke evenementen, de avondlijke vuurwerken en de verschillende shows in het park en Proximus Theater. Ook in de shops en restaurants gelden dezelfde afstandsregels en wordt er volop ingezet op contactloos betalen.

Andere Plopsa-parken

Naast Plopsaland De Panne, zullen ook het waterpark Plopsaqua De Panne, het indoorpark Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo, het Plopsa-park gelegen in de Belgische Ardennen, hun deuren heropenen op woensdag 1 juli. En dit allemaal met de gekende maatregelen met betrekking tot afstand en online reserveren.

Informatie voor je dagje Plopsa

Alle informatie voor een dagje Plopsa is terug te vinden via hun website, net als het online aanschaffen van tickets op datum. Ook voor abonnementhouders geldt dat zij hun bezoek op voorhand dienen te reserveren. Zo zal er voor de online reservering op de website drie opties getoond worden met ‘ik heb nog geen ticket’, ‘ik heb een ticket en wil reserveren’ en ‘ik heb een abonnement’.

Abonnementen en tickets die tijdens de sluitingsperiode zijn te komen vervallen, zijn automatisch verlengd. Ook informatie zoals openingstijden en tarieven kan men op de website vinden.

Pin it
Plopsafstand

Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links.

2 Reacties

  1. […] Dan kan je naar één van de twee pretparken die de regio rijk is. Aan de kust vind je natuurlijk Plopsaland De Panne, waar Samson en zijn vriendjes je verwelkomen. Rij je meer naar het binnenland, meer bepaald naar […]

    Beantwoorden

  2. […] bespraken reeds de opening van de Plopsaparken met ‘Plopsafstand‘. Maar ondertussen hebben we ook details van de andere pretparken zoals Bellewaerde en Walibi […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *