“Beer en Gier zijn twee vrienden. Ze zweten dat liegen niet mag. Maar de waarheid is vaak zo saai. Dus liegen ze erop los.

Beer en Gier werken in een tv-studio. Daar drukken ze op een verboden knop. En dan gaat alles mis! Er holt een oermens door de studio. En een boze mammoet. Help! De oertijd komt tot leven!”

Het boek ‘De liegebeesten – Bezoek uit de oertijd’ is gemaakt met een harde kaft en dikker papier. Voor jonge lezertjes is het handiger om een pagina om te slaan en om het boek vast te houden. Het boek is opgebouwd uit korte hoofdstukken die net gepast zijn zodat er eentje prijs dag gelezen kan worden. De hoofdstukken zijn opgebouwd uit korte zinnetjes (één zin per regel). Tussen de zinnetjes door is het boek nog rijkelijk gevuld met aanvullende tekeningen die de tekst ondersteunen. Op het einde van de hoofdstukken richt de schrijver zich telkens tot de lezer met een vraag die betrekking heeft tot het hoofdstuk die net gelezen is. Op die manier wordt de lezer extra bij het verhaal betrokken.

Een belangrijk onderdeel van het verhaal is dat de lezer ervoor n overtuigd wordt dat liegen niet kan en dat het nare gevolgen kan hebben. Zo leren de lezers nog wat bij tijdens het lezen.

De volgende titel in de reeks ‘De liegebeesten’ is ‘Bezoek uit de riddertijd’. Dit boek komt eind oktober 2015 uit. Beide boeken zijn te verkrijgen bij Proxis en in de betere boekhandel.

Auteur: Dirk Nielandt
Uitgeverij: Lannoo
Pagina’s: 74
Leeftijd: vanaf Avis 4 / Avis M4
ISBN: 978 94 014 2469 1

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *