De kinderen van tegenwoordig groeien op in een digitale wereld. Zo worden spelletjes online gespeeld, heb je streamingdiensten voor series en films en kan je online aankopen doen. Daarnaast is het smartphone gebruik bij de jeugd en bij ons, de ouders, de jongste jaren alleen maar toegenomen. En net zoals in de echte wereld is ook in de virtuele wereld niet alles gratis. Waar vroeger online nog heel wat werd betaald met creditcards is dit de laatste jaren geëvolueerd naar alle soorten bankkaarten, maar ook naar giftcards.

Giftcards

Om online betalingen te verrichten bij bv Playstation of Xbox heb je tegenwoordig geen creditcard niet meer nodig. Je kan op voorhand reeds shop te goed kopen om deze dan te activeren op de desbetreffende console. Dit kan aan de hand van giftcards die je in de meeste supermarkten en speelgoedwinkels kan aanschaffen. Maar niet enkel kan je tegoed voor bv Playstation of Xbox kopen. Ook voor o.a. Netflix, Spotify en iTunes kan je dergelijke kaartjes vinden. Bovendien zijn deze giftcards enorm handig om het aankoopgedrag van je kinderen binnen de perken te houden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, die je wel eens kon hebben met een gekoppelde creditcard.

Startselect

Maar naast de giftcards in de fysieke winkels, kan je ook giftcards online kopen. Voordeel hiervan is dat je snel en eenvoudig je credits kan bijvullen op je favoriete streamingdienst of gameconsole. Eén van de online shops die hierin gespecialiseerd is, is Startselect. Als officiële verkoper van verschillende games- en giftcards ben je trouwens zeker van een werkende code. Startselect biedt bovendien een heel uitgebreid gamma van deze kaarten aan. Denk maar aan de Google Play Store, Apple App Store, iTunes, Spotify, Playstation, Nintendo, Xbox, enz. Ook inline aankopen bij bekende games zoals FIFA en World of Warcraft kan je betalen met de gamecards die je vindt bij Startselect.

Winactie

Dankzij Startselect kunnen we drie ouders (en hun kinderen) blij maken met een giftcard voor de Xbox. De winnaar van deze winactie ontvangt een giftcard ter waarde van 30€. De tweede en derde mogen wij blij maken met een giftcard ter waarde van 15€. Meedoen is simpel, laat een reactie achter op dit bericht met het antwoord op onderstaande vraag. Meedoen kan tot en met 15 februari 2018.

Niet gewonnen of geen Xbox in huis? Bij Startselect vind je gamecards voor heel wat andere consoles.

Vraag: In welk spel voor o.a. de Xbox kan je aan de hand van kubusachtige blokken virtuele werelden bouwen?

Q: Maken jullie gebruik van games- of giftcards om het betaalgedrag van jullie kinderen binnen de perken te houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *