Sinds 30 november is Vaiana in de bioscoop te bewonderen. Een prachtige animatiefilm van Disney die volledig gemaakt werd door de computer. Deze 56ste animatiefilm is van de hand van o.a. de makers achter Frozen en Zootropolis.

Vaiana

Drieduizend jaar geleden trokken de grootste zeevaarders ter wereld over de stille oceaan om de vele eilanden van Oceanië te ontdekken. Tot daar op een dag een einde aan kwam en nog steeds weet niemand hoe dat ooit kon gebeuren…

Walt Disney Studios presenteert Vaiana, een animatiefilm over de avontuurlijke en dappere Vaiana, die één grote missie heeft: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet ze halfgod, Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit.

Recensie

Vaiana is een dapper jong meisje met één missie de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op haar tocht over de oceaan ontmoet ze de halfgod Maui, waarmee ze heel wat spannende en grappige momenten beleeft. Slagen ze hier in?

Naast de prachtige computeranimaties, is ook de soundtrack in deze Disney film ook weer prachtig. Misschien niet zo’n oorwurm als “Laat het los/let it go” van Frozen. Maar de titeltrack blijft toch ook goed hangen. Ook de andere songs in deze animatiefilm zitten vol humor en hebben een aanstekelijk ritme.

Ook deze Disneyfilm heeft natuurlijk een boodschap uit te dragen. “Wees altijd je zelf” is er daar één van. Aan jullie om de andere te ontdekken natuurlijk.

Wij zagen de Vlaamse versie met stemmen van Laura Tesoro (Vaiana) en Sean DHondt (Maui). Zij vertolken deze rollen met verve en ook de Nederlandstalige songs zijn perfect vertolkt door deze twee toppers.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Vaiana
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *