Afgelopen werd in het Ieperse pretpark Bellewaerde de naam van hun nieuwe attractie voorgesteld. De nieuwste attractie in het Canada-gedeelte van het park kreeg de naam WAKALA. De naam van de nieuwe family coaster is een verwijzing naar een oude legende van Canadase Indianen die behoren tot de Kwakiutl-stammen. Bezoekers zullen vanaf het voorjaar 2020 van deze nieuwe familiale attractie kunnen genieten.

Family Coaster

De naam WAKALA is een knipoog naar de Kwakiutl cultuur van de Canadese Indianen. Deze Indianen leven in de bossen en langs het water in West-Canada, waarbij hun kano’s het belangrijkste vervoersmiddel zijn. Deze vormen de belangrijkste inspiratiebron voor de thematisatie van de attractie. Ze zullen terugkeren in tal van elementen zoals de treinen en de ingangszone. Zo sluit de attractie perfect aan bij de Canada-zone van het park.

De attractie bevat meerdere elementen die zullen zorgen voor plezier met het ganse gezin. Er zijn onder andere twee liftheuvels, waarvan één met een lichte versnelling, alsook een kruising en bocht doorheen het traject van de attractie Dawson Duel. Het traject, met een aantal vinnige maar comfortabele bochten, eindigt op een antenne van 21 meter hoogte boven de Bellewaerde-vijver, waarop de treinen voorwaarts de hoogte ingaan en achteruit terugkeren.

Kaart van families

Met de komst van deze attractie trekt Bellewaerde resoluut de kaart van de families. “Bellewaerde investeert heel bewust in deze coaster omdat dit een familiale attractie is voor het hele gezin en geschikt is voor kinderen vanaf 1 meter hoogte,” aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde. “WAKALA is een perfecte aanvulling voor het bestaande aanbod in het park. Bellewaerde biedt zijn bezoekers met deze attractie een nieuwe sensatie, die zowel jong als oud samen kunnen beleven,” vervolgt Stefaan.

Wakala

Koop nu al je abonnement voor het volgende pretparkseizoen in Bellewaerde.


Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links.

1 reactie

  1. […] de opening van het park en het zwembad, met de gekende maatregelen, zal ook de nieuwste attractie Wakala openen voor het grote […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *