Als je reeds kinderen hebt is nieuwe baby verwachten een hele belevenis. Niet alleen voor de ouders, maar zeker ook voor de oudere broer(s) en/of zus(sen). Zeker als ze nog jong zijn is het toch wel speciaal dat er een baby’tje groeit in de buik van mama. Jonge kinderen zitten dan ook vol met vragen die ze te pas en te onpas stellen aan mama en papa. Gelukkig zijn er heel wat boekjes die (jonge) kindjes voorbereiden op het krijgen van een nieuw broertje of zusje.

Wat groeit er in mama’s buik?

De moeder van Daan en Eva heeft een baby in haar buik. Dat is heel spannend! Eva en Daan hebben natuurlijk veel vragen. Hoe is die baby in mama’s buik gekomen? Als mama eet, komt het eten dan boven op de baby terecht? Wat is het verschil tussen een jongen en een meisje? De antwoorden worden met openhartige teksten en sfeervolle illustraties verduidelijkt. Door de informatie wordt de tweeling nauw betrokken bij de geboorte van de baby; ze kunnen bijna niet wachten tot hij of zij er is …

In “Wat groeit er in mama’s buik?” gaan Daan en Eva op zoek naar antwoorden op hun vragen over de zwangerschap van hun mama. De moeder van Daan en Eva, maar ook hun vader, vertelt alles tot bijna in de kleinste details. Daarbij wordt alles benoemd zoals het is. Dus geen verhaaltjes over de bloemetjes en de bijtjes, geen speciale kindertaal maar een heldere uitleg over seks, geslachtsorganen, sperma, erfelijkheid en meer. En dit toch op kindermaat.

Geschikt voor jonge kinderen?

Als ouder vraag je je misschien af of het boekje wel geschikt is voor jonge kinderen. Maar dat is natuurlijk voor ieder kind verschillend. Ik raad dan ook aan om eerst het boekje zelf eens te lezen voordat je er met je kind(jes) mee aan de slag gaat. Bovendien zijn jonge kindjes nog vaak snel afgeleid. Als je dit boek wil gebruiken bij de zwangerschap is het misschien wel aan te raden om af en toe, bij vragen van je kind(jes) de bepaalde vraag op te zoeken in het boek. Zo kunnen ze ook stap voor stap de verkregen informatie verwerken.

“Wat groeit er in mama’s buik?” is een leuk en goed boek om met kinderen over de zwangerschap te praten. Al zou ik persoonlijk het aanraden voor iets oudere kinderen (+/- 9 jaar). De illustraties in het boek ondersteunen goed de vragen en antwoorden en zijn zeer duidelijk begrijpbaar. Naast de bevruchting, de zwangerschap en de geboorte, wordt ook op het einde de erfelijkheid van bepaalde dingen besproken. Ondanks dat het een dun boekje is, is het wel zeer compleet en kan het je, als ouders, wel helpen bij de vele vragen die kinderen kunnen hebben bij de komst van een nieuwe baby.

Auteur: Anna Herzog
Illustraties: Joëlle Tournonias
Uitgeverij: De vier windstreken
Pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 6 jaar
ISBN: 978 90 5116 641 5

“Wat groeit er in mama’s buik?” is verkrijgbaar in de betere boekhandel en online bij o.a. Bookspot, Bol.com en Proxis.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Anna Herzog & Joëlle Tourlonias - Wat groeit er in mama's buik?
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *