Max & Moritz? Wie zijn deze twee figuren die binnenkort verschijnen in het Nederlandse pretpark Efteling? Max en Moritz zijn twee kwajongens uit het bekende Duitse beeldgedicht uit 1865 geschreven en getekend door Wilhelm Busch. Zij maakten hun dorp onveilig door het uithalen van een aantal streken waar de dorpsbewoners de dupe van werden. De Efteling gebruikt nu dit verhaal als inspiratie voor een nieuwe achtbaan die in de plaats komt van de huidige Bobsleebaan.

Bobslee

Goed nieuws. Na de sluiting ivm technische problemen opent vanaf donderdag 11 oktober de Bobsleebaan terug zijn deuren. Een uitgebreide onderzoek naar de oorzaken van de storingen is inmiddels afgerond. Coen Bertens, Directeur Park: “De Bob is een populaire attractie met een heel eigen karakter. Ik ben blij dat onze gasten vanaf deze week weer rondjes in de achtbaan kunnen maken, juist omdat deze voor kinderen vaak de eerste achtbaanbeleving biedt. Zolang we de veiligheid en het comfort van de ritbeleving kunnen garanderen, zal de Bob open blijven. Wel is nu bekend geworden dat dit voor bepaalde tijd zal zijn. De benodigde aanpassingen voor de toekomst en het feit dat soortgelijke achtbanen niet meer geleverd worden, hebben ertoe geleid dat de Efteling een alternatief heeft gezocht en gevonden.”

Max & Moritz

De huidige Bobsleebaan staat nu ruim 34 jaar in de Efteling. Deze spectaculaire attractie maakt vanaf volgend jaar plaats voor een compleet nieuwe achtbaan. De nieuwe achtbaan richt zich op de hele familie en krijgt de naam Max & Moritz. Het wordt een dubbele achtbaan waarbij de huidige Zwiterse thematisering en het stationsgebouw behouden blijven. Deze nieuwe attractie is speciaal voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud (vanaf 1 meter groot). De bouwwerkzaamheden voor Max & Moritz starten in september 2019 en de opening staat gepland voor het voorjaar van 2020.

Nog nieuwigheden

Naast de nieuwe attractie heeft de Efteling nog heel wat plannen. Zo komt er in het Sprookjesbos volgend jaar een 30ste sprookje. “De zes Zwanen” naar een sprookje van de gebroeders Grimm. Naast een wandeling langsheen het sprookje kan je ook meevaren in één van de zwanen uit het bekende sprookje.

En dat is nog niet alles. In 2021 opent het pretpark in Kaatsheuvel ook een compleet nieuw themagebied. Het nieuwe themagebied zal onderdeel worden van het Reizenrijk. In dit nieuwe themagebied komt naast het Efteling Hotel ook een nieuwe attractie en een paar kleinere attracties. Bovendien krijgt het Efteling Hotel een aantal aanpassingen. Er is dus heel veel om naar uit te kijken de komende jaren daar in de Wereld vol Wonderen.

Wil je nu al genieten van een verblijf in de Efteling? Dan kan dat in het Efteling Hotel of Bosrijk.


Disclaimer: Dit bericht bevat affiliate links.

Uitgelichte afbeelding: Efteling

2 Reacties

  1. […] Kleuterhof, Avonturen Doolhof, Vogel Rok, Monsieur Cannibale en Fata Morgana. Na de zomer maakt de Bob plaats voor een nieuwe attracties. De Efteling zal hiervoor dan ook een alternatief aan de lijst […]

    Beantwoorden

  2. De vakantie vloog voorbij

    19 september 2019 op 22:09

    […] Tijdens de vakantie bezoeken we meestal ook een pretpark. Omdat we nog kaartjes hadden liggen van de Efteling trokken we eind augustus richting Kaatsheuvel. Een ideale afsluiter van de vakantie. Bovendien waren er dit jaar enkele attracties vernieuwd en was het einde van de BOB in zicht. Deze attractie sloot namelijk zijn deuren op 1 september om plaats te maken voor een nieuwe familiecoaster. […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *