Met nog tien dagen voor het Kerstmis is lazen wij een ontzettend leuk boek van Matt Haig. Een hedendaags kerstverhaal op kindermaat.

Nikolas woont met zijn vader, een arme houthakker, in Finland. Wanneer Nikolas’ vader de kans krijgt om veel geld te verdienen, neemt hij die meteen aan. Hij gaat op reis naar het noorden om te helpen bewijzen dat Elfhelm, het legendarische elfendorp, echt bestaat en laat Nikolas achter bij de kwaadaardige, kinderhatende tante Carlotta. Het duurt dan ook niet lang voor Nikolas het niet meer aan kan zien en op zoek gaat naar zijn vader.

Een jongen met de naam Kerstmis

Je staat op het punt om het ware verhaal van de Kerstman te ontdekken.

Dit verhaal bewijst dat niets onmogelijk is.

Als je een van die mensen bent die gelooft dat sommige dingen onmogelijk zijn, moet je dit boek nu wegleggen.
Dan is het niks voor jou. Want dit boek staat vol met onmogelijke dingen.

Nog steeds aan het lezen?
Mooi
Laten we dan beginnen …

Recensie

Een jongen met de naam Kerstmis van Matt Haig valt direct op door de cover van dit boek. De sprankelende hardcover, die door de zilveren glitteropdruk en blauwe achtergrond ervoor zorgt dat zowel op de voor- en achterkant de illustraties van Chris Mould een meerwaarde krijgen.

Doorheen het boek vullen de illustraties, mooie zwart/wit schetsjes vol details, perfect het verhaal aan. Zo ook de zwarte pagina’s die perfect aansluiten bij een bepaald moment in het boek.

Op het einde van het verhaal krijg je als lezer nog enkele extra’s die het verhaal eigenlijk compleet maken; zoals een lijst met dingen die Vader Kerstmis in de 10 jaar daarop deed en een lijst met 7 dingen die ervoor zorgen dat je zelfs in zware tijden vrolijk zult worden.

Het verhaal laat je vanaf het begin meeleven met het personage. Ook de schrijfstijl die Matt gebruikt is een plezier voor de jonge lezer die steeds persoonlijk wordt aangesproken en zo betrokken raakt bij het verhaal. Bovendien zit de nodige humor doorheen het avontuur verweven waardoor het een plezier is om te lezen voor jong maar ook voor oud.

De kleine Nikolas is echt een personage waar je als lezer direct van gaat houden. Ondanks dat zijn leven is ontzettend zwaar is blijft Nikolas toch altijd de positieve kant te zien en probeert hij er het beste van te maken. Dit is een mooie les voor kinderen.

Dit fijne boek is o.a. te koop bij Bol.com en is te verkrijgen als hardcover en ebook.

Auteur: Matt Haig
Illustraties: Chris Mould
Uitgeverij: Moon
Pagina’s: 252
Leeftijd: 8+
ISBN: 9789048832712

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Matt Haig - Een jongen met de naam Kerstmis
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *