Van sommige games word je simpelweg gelukkig. Eén daarvan is Yoshi’s Crafted World. Het spel waarin het hulpje van Mario de hoofdrol speelt tovert direct een glimlach op je gezicht. Zeker bij jongere kinderen is dit spel een voltreffer.

Geknutseld

Vier jaar geleden konden we Yoshi in een speciale wereld ontdekken. Op de Wii U beleefde de groene dinosaurus leuke avonturen in een wollen wereld in Yoshi’s Wooly World. Van de wereld, tot de vijanden tot Yoshi zelf. Een geslaagd spek en dus zochten de ontwikkelaars naar een nieuwe invalshoek.

Waar zijn voorganger dus in de breimaterialen (van grootmoeder) dook, komt alles in Yoshi’s Crafted World rechtstreeks uit het knutsellokaal. Wolken van papier die aan touwtjes in de lucht hangen, een tunnel gemaakt uit een opengeknipte fles en huisjes uit karton. Vooral de details springen in het oog. Maar ook de interactie met jou als speler is fijn. Karton deukt in of scheurt en blokjes karton die aan elkaar vastgemaakt zitten met plakband, kantelen één voor één om. Je zou bijna denken dat de ontwikkelaars de wereld eigen handig op de keukentafel in elkaar hebben gezet.

Ook hondje Poochi, die we reeds kende uit het vorige Yoshi spel, maakt terug zijn opwachting. Ieder level heeft namelijk een flip-side. Hierbij draait het level letterlijk om. Je speelt dan van het einde naar het begin van de level. In iedere flip-side zoek je onder tijdsdruk de drie puppies van Poochi die her en der verstopt zitten. En deze toevoeging zorgt voor een leuke extra uitdaging in Yoshi’s Crafted World.

Yoshi’s Crafted World trailer

Speelbaar voor iedereen

Om in het spel vooruitgaan te boeken zoek je in elk level de lachende bloemetjes. Je levert dan tien of vijftien bloemen in om het volgende gebied te mogen bezoeken. Al ligt de drempel hier niet te hoog, want je kan tot 8 bloemen per level (excl. flip-side) verzamelen. Toch dwingen de details me soms om levels opnieuw te spelen. Maar je wordt ook beloont met extra bloemen door het vinden van munten, overgebleven hartjes, snelheid, rode munten. Yoshi’s Crafted World kent genoeg manieren om de diversiteit erin te houden en interessant te blijven.

Met de reguliere modus raak je makkelijk ver in het spel. Niet echt een uitdaging voor oudere kinderen en volwassene. Al zal je steeds wel verwonderd blijven over de prachtig uitgewerkte werelden. Daarnaast is de game heel duidelijk met aangeven wat er van je verwacht wordt en wat de gevaren zijn. Het is daarom duidelijk dat Yoshi’s Crafted World meer gericht op het jongere publiek. Voor de allerkleinsten onder ons is er bovendien de terugkerende Mellow Mode. Hierin krijgt Yoshi vleugels waarmee hij onbeperkt kan vliegen in plaats van de tijdelijke flutter jump. De extra kostuums die je vrij speelt en die je Yoshi kan aandoen, absorberen daarbij ook nog eens schade. Ideaal dus voor de jongste gamers onder ons.

Ons oordeel

Yoshi’s Crafted World is een nieuw avontuur van Mario’s side-kick. In deze geknutselde wereld van karton en papier, zorgen details en vrolijke kleuren dat je het spel speelt met een glimlach. De stijl, gameplay en grote afwisseling (denk aan de flip-side) in deze game maken het een leuke game voor jong en oud. De platformactie is prima en de werelden zijn indrukwekkend uitgewerkt. De game voelt voor oudere games wat makkelijk aan maar is dankzij de hulpstanden goed speelbaar voor de jongere Switch-fans. Toch is er ook voor volwassen meer dan genoeg te vinden in de vele collectables, de verborgen zaken in de levels en de flip-sides. Yoshi’s Crafted World is een game die je gewoon blij maakt en wilt spelen. Het spel verveelt ook niet omdat je langzaam doorheen de verschillende wilt wandelen om alles uitgebreid te bestuderen. Het in ons gevoel dan ook een perfect spel voor de beginnende gamers.

Yoshi’s Crafted World is o.a. te koop bij Game Mania en Bol.com. Maar natuurlijk ook in de Nintendo Shop via PC of de Switch.


Disclaimer: Het spel kochten we zelf aan. De review is dan ook onze eigen mening. Daarnaast bevat dit bericht enkele affiliate links. De uitgelichte afbeelding komt uit de game en werd gemaakt met de Nintendo Switch.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Yoshi's Crafted World
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

2 Reacties

  1. […] plaats en hebben je kinderen ook ineens een leuk plekje om gezellig een boek te lezen of een leuk spelletje te spelen op bv de Nintendo […]

    Beantwoorden

  2. […] papierenwereld kennen we niet alleen van de vorige Paper Mario games, maar ook van het leuke Yoshi’s Crafted World. Ook nu weer slagen de ontwikkelaars er in om een prachtige wereld te creëren met een unieke […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *