In Vlaanderen krijgen jaarlijks bijna 40.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn er bijna 180 per dag of meer dan 4 peer uur, 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Kanker is alomtegenwoordig. Ook in de omgeving van kinderen.

Met ‘De Pet op tegen Kanker‘ willen Ketnet en Kom op tegen Kanker kanker bij kinderen en op school bespreekbaar maken. Daarom hebben ze samen met Uitgeverij Averbode een gratis verhaal en bijhorend lessenpakket uitgewerkt voor alle leerkrachten en leerlingen van de tweede graad.

Naast dit lessenpakket zal er ook een petpakket worden verkocht. Met het geld dat met de verkoop van deze pakketten wordt ingezameld zal volgende zomer opnieuw een vakantiekamp voor kinderen met kanker worden georganiseerd.

Het vakantiekamp voor kinderen met kanker

Op kamp met de jeugdbeweging, op sportkamp, op boerderijkamp, … voor de meeste kinderen hoort het bij de vakantie en is het heel normaal. Voor kinderen met kanker niet. Zij zien hun vriendjes vertrekken, maar kunnen zelf niet mee. Het infectiegevaar is te groot, en bovendien hebben de meeste kinderen elke dag medische zorgen nodig.

Omdat ook kinderen met kanker recht hebben op een adempauze en een supertoffe vakantie, organiseert Kom op tegen Kanker elk jaar een vakantiekamp. Naast een heleboel enthousiaste monitoren gaat ook een uitgebreid team dokters en verplegers een hele week mee op kamp. De kinderen zijn dus dag en nacht in uitstekende handen en hun behandeling kan gewoon verder blijven lopen.

Kinderen die door de ziekte of de behandeling sneller moe zijn, kunnen het rustiger aan doen. Niemand hoeft zich te schamen omwille van een gek kaal hoofdje. En niemand kijkt vreemd op omdat er een kindje in een rolstoel zit. De kinderen kunnen er praten met vriendjes die hetzelfde meemaken als zij en dat doet deugd.

De kosten van dit bijzondere vakantiekamp worden mee gedragen door de opbrengst van ‘De Pet op tegen Kanker’. Het is dus echt een ‘kinderen-voor-kinderen’-actie!

Reportage Karrewiet (Ketnet)

Campagnelied van de Ketnetband

Petpakket

De Petpakketten worden verkocht bij

Een Petpakket kost 8 euro en bevat

  • een megacoole kinderpet,
  • een Ketnet-textieltattoo en
  • stiften.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *