Zoekboeken het is iets wat jong en oud blijft fascineren. Gelukkig komen er regelmatig nieuwe uit. Zo gingen we aan de slag in de zoekboeken van de gekende rosse kat Dikkie Dik en in eentje van een Eenhoorn. En beide boekjes zijn hier thuis alvast winnaars.

Dikkie Dik – Zoekboek van Jet Boeke

“In de gezellige poezenwereld van Dikkie Dik is van alles te zien en te ontdekken! Kun jij alle dingen vinden in de grote zoekplaten? En weet je de antwoorden op de vragen? Een interactief zoek- en aanwijsboek vol prachtige prenten.”

Dit is een zoekboek voor peuters en kleuters (al kijkt onze 8-jarige ook nog heel graag in deze boeken). Er is een grote illustratie verspreid over 2 pagina’s. Aan de beide zijkanten staan afbeeldingen die gezocht moeten worden in de grote illustratie. Bij iedere afbeelding staat geschreven wat de afbeelding is. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat het niet in een herkenbaar lettertype is voor de beginnende lezertjes, want dan heb je ineens ook deze leeftijdscategorie mee. In de grote illustratie staan er ook nog vraagjes. Bijvoorbeeld: “Hoeveel konijntjes tel je?” Dan kan jouw kleuter/peuter het aantal konijntjes op de illustratie tellen. Op deze manier herkennen ze de juiste diertjes en worden hun getalletjes geoefend.
Een leuk boek waarbij de peuter/kleuter al spelend bijleert.

ISBN: 978 90 2577 412 7| Auteur: Jet Boeke| Uitgeverij: Gottmer | Pagina’s: 20| Leeftijd: vanaf 4 jaar | Te koop bij bv. Bol.com

Waar is de eenhoorn in wonderland?

“De eenhoorns van de Regenboogvallei beleven een nieuw avontuur in het prachtige Wonderland!
Zeven kleurrijke eenhoorns reizen door de mooiste plekjes van Wonderland, van een betoverd bos tot een zwevend drakenkasteel. Er zijn 17 bestemmingen en overal waar ze komen, weten ze de beste verstopplekken te vinden. Doe je best en probeer de eenhoorns op elke tekening te ontdekken.
Veel plezier met zoeken!”

De inleiding van het boek legt uit welke eenhoorns er bestaan in de regenboogvallei en wat hun eigenschappen zijn. Vervolgens neemt het boek je mee naar ‘Het betoverende bos’. Daar krijg je een beschrijving van het bos en wat eenhoorns daar doen. Vervolgens staat er welke eenhoorns je kunt zoeken in de illustratie.

Iedere 2 pagina’s bevatten een nieuwe illustratie met beschrijvende tekst en vervolgens een zoekopdracht naar eenhoorns.

Het boek is geschikt voor 7+ jarigen. Ze kunnen ook de tekst min of meer beginnen lezen, al is deze minder aangepast aan hun leeftijd. De dochter vindt het alvast een winner.

ISBN: 978 90 2577 417 2| Auteur: Frances Evans| Uitgeverij: Gottmer | Pagina’s: 20| Leeftijd: vanaf 7 jaar | Te koop bij bv. Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *