1 april kent iedereen wel van zijn aprilvissen. Een dag dat er leuke onschuldige grapjes worden uitgehaald wordt met familie, vrienden en/of leerkrachten. Maar dit jaar is 1 april ook de jaarlijkse Buitenspeeldag. Die dag hebben de kindjes geen echt excuus om binnen te blijven. Net zoals bij de vorige edities, zullen ook nu bij deze achtste editie, de televisiezenders Nickelodeon, Ketnet en VTMKZOOM tussen 13u en 17u niet uitzenden. Met deze actie willen de zenders een duidelijk signaal geven om buiten te gaan spelen.

En jullie kindjes hoeven zich niet te vervelen. In bijna elke gemeente of stad zal er die dag wel iets te beleven zijn. In Aarschot zal de markt voor één dag worden omgetoverd tot een groot speelparadijs, in Antwerpen worden er op zeven pleinen (o.a. Sint-Andriesplaats en Damplein) allerlei activiteiten georganiseerd en in Oostende wordt het Wapenplein en speel- en sportplein. Meer activiteiten in jullie buurt kan je terug vinden op de website van de Buitenspeeldag.

Vinden jullie niets interessants tussen de vele activiteiten, dan kan bv “Het complete Ketnet speelplaatsboek” misschien wel een oplossing bieden. Een spelletjesboek van kinderzender Ketnet met meer dan 100 originele ideeën voor leuke buitenspelletjes. Niet alleen leuk op 1 april maar ook tijdens de komende lente en zomer of op een andere mooie dag doorheen het jaar. Met dit boek kunnen je kinderen uren avontuurlijk buitenspelen. Zo staan er balspelen, hinkelspelen, oude volksspelen, alle soorten tikkertje en verstoppertje en rollenspelen in. Handige icoontjes geven aan hoelang een spel duurt, met hoeveel kinderen je speelt en hoe wild/rustig het is.

Dus op 1 april hopen we met zijn allen op een stralend zonnetje en gaan we samen met onze kindjes buiten spelen.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *