JBC stelde woensdag zijn nieuwste ZulupaPUWA collectie voor aan de pers en genodigden in Planckendael. Dit jaar viert deze collectie, ontworpen door niemand minder dan Walter Van Beirendonck, zijn tiende verjaardag. Een tiende verjaardag? Dat wil zeggen dat deze herfst- en wintercollectie de twintigste is in deze kinderkledinglijn van het Belgische JBC.

Maar ZulupaPUWA werd meer dan een kledingcollectie. Het werd namelijk een vervolgverhaal rond het ruimtewezentje Zulu van de planeet ZulupaPUWA. Zulu keek al die tijd onbevangen naar de aarde en zag wat er goed was, maar ook wat er fout liep. Via het label ZulupaPUWA willen Van Beirendonck en JBC ook waarden meegeven zoals verdraagzaamheid en respect voor de natuur. Deze thema’s kwamen de afgelopen tien jaar reeds aanbod in de verschillende seizoenscollecties (lente/zomer & herfst/winter).

Een boodschap

Maatschappelijk engagement en liefde voor de natuur zijn verbonden aan de persoonlijkheid van de Belgische modeontwerper Walter Van Beirendonck. Zulu mag dan ook worden aanzien als zijn alterego. “Respect voor andere visies en voor de natuur zijn basiswaarden waaraan ik veel belang hecht. Ik vind het belangrijk dat ik deze waarden via mijn collectie kan doorgeven. Tien jaar geleden was dit ongezien in de kindermode. Ouders zien ook de dubbele bodem in de collectie. De boodschap wordt vaak duidelijk wanneer kinderen er met hun ouders over praten”, aldus de Antwerpse Van Beirendonck.

ZulupaPUWA: herfst/winter 2015-2016

De nieuwste collectie van ZulupaPUWA draait rond het dierenrijk. Het was dan ook zeer toepasselijk dat de tiende verjaardag werd gevierd in één van de bekendste dierenparken van België nl Planckendael. Voor deze twintigste collectie is er zoals gebruikelijk een jongens – en een meisjeslijn. Maar speciaal voor deze verjaardagscollectie ontwierp Walter Van Beirendonck ook enkele exclusieve stukken voor de mama’s.

ZulupaPUWA Girls

Voor de Zulu-girls zien de dierlijke creaties er allemaal lieftallig uit. Zo zijn er onder meer reeënkalfjes, poesjes, muisjes en babygiraffen als bedrukking. Deze meisjescollectie bestaat qua kledij uit uitwaaierende jurken en rokjes met prints, effen wikkeljurkjes alsook een bedrukte jeans. Dit alles kan natuurlijk worden gecombineerd met leuke truien, t-shirts of cardigans. Accessoires zoals sjaals, mutsen en collants maken deze meisjescollectie volledig af.

ZulupaPUWA Boys

Over het algemeen zijn jongens wilder dan meisjes. Voor deze twintigste collectie ging Walter Van Beirendonck zijn inspiratie zoeken in het wilde dierenrijk. Zo zijn er prints van tijgers, vossen, olifanten en orka’s. En dit op shirts en sweaters. Ook de ruimtefiguren mochten niet ontbreken bij deze jongenscollectie. De jongens collectie heeft als hoofdkleuren vooral blauw- en grijstinten en dit met felle accenten om het allemaal wat speelser te houden. Stoere broeken met veel zakken en truien met kap zorgen er voor dat jongens, jongens blijven.

Exclusief voor mama’s

Op de voorstelling van deze herfst- en wintercollectie werden niet enkel de jongens en meisjes stukken geshowd. Er was ook de exclusieve moeder-dochtercollectie. Deze collectie is speciaal voor de tiende verjaardag van ZulupaPUWA ontworpen. Het bevat een bedrukte plooirok en een speelse sweater. Zo kunnen moeder en dochter hun kleren perfect matchen voor de komende eindejaarsfeesten.

Oordeel

Walter Van Beirendonck en JBC is een perfecte match. Dat merk je duidelijk aan de uitstraling van deze ZulupaPUWA collectie. Een speelse kindercollectie met toch dat tikkeltje eigenwijsheid van Van Beirendonck. En door al zolang met één en dezelfde Belgische ontwerper door te gaan benadrukt JBC nog maar is de oorsprong van deze familiezaak.

Deze twintigste collectie van ZulupaPUWA kon ons zeker bekoren. Niet alleen de ontwerpen en de snit van de kledij maakten ons warm. Maar ook de modelletjes deden hun uiterste best om de collectie te showen. We kunnen dan ook best begrijpen dat deze leuke collectie reeds tien jaar de rekken van JBC vult.

Extraatje

Niet alleen ZulupaPUWA viert dit jaar feest. Ook JBC bestaat reeds 40 jaar. Om dit alles te vieren pakt JBC uit met een interactieve vitrine. Deze interactieve vitrine zal worden geactiveerd op de etalage van de JBC-winkel op de Antwerpse Meir. Naast de enorme passage van voetgangers daar, is Antwerpen ook de stad waar de roots van Walter Van Beirendonck liggen. Op deze interactieve etalage zal een interactief 3D flipperkast spel worden gespeeld en met een bijhorende photoboot kan je je persoonlijke ZulupaPUWA foto laten drukken. Wil je meer ontdekken van deze interactieve vitrine? Ga dan zeker eens langs bij de JBC-winkel op de Antwerpse Meir.

De ZulupaPUWA collectie voor deze herfst en winter ligt vanaf nu in de winkel of kan je bestellen via de webshop van JBC.

Een sfeerbeeldje van de modeshow. De beeldkwaliteit is niet optimaal. Onze excuses hiervoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *