Tegenwoordig zijn kinderen al zeer vroeg bezig op de tablet of de smartphone van mama en papa. En door de drukke agenda van vele ouders is het voorlezen niet altijd evident. Maar daar komt nu verandering in. Alex de Astronaut is een interactief voorleesboek. Zo kan je met je tablet of smartphone de pagina’s van dit boek scannen en krijg je zo interactie met Alex de Astronaut. Met de app die je gratis kan downloaden komen Alex en Karel, Alex’ cavia, tot leven. Ze laten de kinderen (en misschien ook de ouders) interactieve doe-spelletjes spelen. Een leuke manier om kinderen actief te laten meegenieten bij het voorlezen.

Alex en Karel de cavia zijn de beste vriendjes. Ze wonen in een huis in de stad. Als de zon schijnt, spelen ze samen in de tuin. Op een dag wordt Karel niet meer wakker. ‘Karel is nu een sterretje aan de hemel’, zegt mama. ‘Daar woont hij vanaf nu. Hij is altijd in je buurt. En hij kan je altijd zien.’

Alex is heel droevig. Kon hij maar op bezoek bij Karel! Om dat voor elkaar te krijgen, moet Alex astronaut worden.

En dan… wordt alles mogelijk!

De app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android-toestellen. Via de website kan je tevens verschillende kleurplaten en het sterrenlied downloaden.

Alex de Astronaut is geschreven en bedacht door Tina Stroobandt met illustraties van Sam De Buysscher. Het voorleesboek is onder andere te koop bij Standaard Boekhandel.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *