Zelf gemaakte koekjes en cake, dat smaakt altijd beter. Vroeger als kind, bakte ik regelmatig met de mama koekjes en cake. Niets was fijner, om als de creaties in de oven zaten, de pot met deeg uit te likken. “Zo hadden we achteraf minder afwas”, was het uitvlucht. Daarom ben ik ook enorm blij dat de dochter ook graag koekjes en cake bakt. En ik werd nog gelukkiger toen ik van uitgeverij Lannoo “Mijn kind bakt graag!” ontving. Wij lieten het ons alvast smaken.

Mijn kind bakt graag

Ook van die kleine snoepers in huis die altijd een koekje of een plakje cake lusten? Dat smaakt dubbel zo goed als ze alles zelf uit de oven kunnen toveren!

In dit boek vinden kleine banketbakkers makkelijk uitgelegd hoe ze heerlijke zandkoekjes (zonder zand!) kunnen maken, de allerlekkerste chocolademousse ter wereld of die leuke pannenkoekjes zoals oma ze bakt.

Een kook, en in dit geval bakboek, voor kinderen bevat natuurlijk geen ingewikkelde recepten. Nee in dit boekje staan 20 echte succesrecepten in die jouw kind (met een beetje hulp) zeker kan maken en waar ze, en wij, ongetwijfeld van zullen smullen!

De recepten die Helena heeft uitgekozen zijn ideaal om samen met je kind te gaan maken. Waar de kleinste koks jou nog extra helpen, kunnen wat oudere kinderen al zelfstandig aan de slag. Als ouder hoef je er dan alleen maar in de buurt te blijven om een oogje in het zeil te houden. Dankzij de heldere uitleg én de duidelijke tekeningen, van de hand van Emma Thyssen, zien kinderen zelfs wanneer ze een volwassene om hulp moeten vragen. Denk dan vooral als iets in of uit de oven moet gehaald worden. De handelingen die kinderen zelf kunnen doen (als ze niet te klein zijn) worden ook duidelijk aangegeven bovenaan het recept.

Bovendien is het fijn dat de recepten ook nog onder verdeeld zijn in drie moeilijkheidsniveau’s: van supersimpel (één koksmutsje) tot Wow, dat is andere koek! (drie koksmutsjes). Daarnaast staat er bij elk recept bij welk materiaal en welke ingrediënten je nodig hebt. Daarnaast staat er ook bij hoe lang je er ongeveer met een recept bezig bent (zonder afwas ;-)).

Handig om weten

Naast de duidelijke uitleg bij de recepten zelf, is ook de inleiding goed opgesteld. Hierin krijg je een overzicht van welke materialen, ingrediënten en werkwijzen doorheen het boek worden gebruikt. Bij elk item staat tevens de tekening die verderop bij de recepten is terug te vinden. Zeker handig voor kleine (hulp)koks die nog niet goed kunnen lezen. Wedden dat ze trots zullen zijn als ze vlot kunnen helpen en het eindresultaat van hun (of jullie) creaties aan het verorberen zijn? Ideaal om tijdens de komende herfst eens flink aan de slag te gaan met eieren, bloem, suiker, …

Auteur: Helena Welvaert
Illustraties: Emma Thyssen
Uitgeverij: Lannoo
Pagina’s: 98
Leeftijd: vanaf 6 jaar
ISBN: 978 94 014 4986 1

Dit fijne kook/bak-boek op maat van kinderen is niet alleen verkrijgbaar bij uitgeverij Lannoo, maar ook bij Bol.com, Bookspot en Proxis. Bovendien vindt je het ook in de betere boekhandel.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Mijn kind bakt graag!
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *