Dit is reeds het achtste boekje over De Smoezels. Smoezels zijn groene wezentjes die zich nooit wassen en nooit hun tandenpoetsen. Ze zijn ook gek op afval en iets dat stinkt vinden ze heel erg lekker ruiken. Bovendien zijn Smoezels enorm sterk. Ze gooien een autoband maar liefst 19 meter ver. Je kan ze ook herkennen aan hun drie horentjes en de grote knobbelneus. Maar bovenal zijn De Smoezels enorm grappig. In dit achtste avontuur vinden de Smoezelkinderen een ei op hun favoriete plek, de vuilnisbelt. Maar wat zit er in dat ei?

De Smoezels vinden een huisdier

Slijmerig slijk en tenenkaas! De Smoezelkinderen weten niet wat ze zien als ze een enorm ei op de vuilnisbelt vinden. Even later barst het ei open en kruipt er een glibberig groen ding uit. Opa Smoezel ziet meteen dat het een zespotig suisdraakje is! De Smoezelkinderen zijn ontzettend blij met hun nieuwe huisdier. Maar zou hij misschien ziek zijn? Gelukkig zijn de Smoezelkinderen moedige drakenverzorgers en ontdekken ze een manier om het dier weer beter te maken.

De Smoezels zijn leuke groene wezentjes die alles graag doen wat kindjes niet mogen. In dit achtste boekje beleven ze ook nu weer een leuk avontuur op de vuilnisbelt. Ze vinden namelijk een ei. Maar wat komt er juist uit het ei? Een groen glibberig wezen dat anders is dan De Smoezels zelf. Zouden De Smoezels nu een eigen huisdier hebben?

Ook nu is dit boekje rijkelijk ge√Įlustreerd en voorzien van een leuk verhaal. Een verhaal dat makkelijk leesbaar is voor beginnende lezertjes. Maar ook ideaal om voor te lezen aan de jongere kinderen. Dankzij de grappige tekeningen kunnen zij het verhaal ook makkelijk volgen en zelfs hun eigen verhaallijn erbij verzinnen. Achteraan zit tevens een leuk liedje met de bijhorende partituur. Zo kunnen muzikale ouders het liedje ook spelen op bv piano of gitaar. Of kunnen je kindjes al noten lezen? Dan kunnen ze het misschien spelen op een blokfluit ūüôā De Smoezels vinden een huisdier is hier thuis alvast goed onthaalt.

Auteur: Erhard Dietl
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 5 jaar
ISBN: 9789051166286

Dit nieuwe boekje uit de Smoezel-reeks is online verkrijgbaar bij o.a. Bol.com, Bookspot en Proxis, maar ook in de betere boekhandel.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Erhard Dietl - De Smoezels vinden een huisdier
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *