Na het zomerse zandsculptuurfestival in Oostende is het weer tijd voor een winterse editie van dit prachtige spektakel nl. het ijssculptuurfestival. Deze keer zijn zowel Antwerpen als Luik gaststad van dit prachtige evenement voor jong en oud. Net zoals het zandsculptuurfestival is het thema in deze ijskoude editie Disneyland Parijs. De sculpturen zijn gebaseerd op de bekendste attracties van het Parijse pretpark. Dit in combinatie met de gekende sprookjesfiguren.

De sculpturen staan tentoongesteld in een ruimte van zo’n 1500m² met een constante temperatuur van -6°C (vergeet dus je muts, sjaal en handschoenen niet). De verschillende ijssculpturen zijn gebouwd rond het Sprookjeskasteel met een hoogte van ongeveer 6m. Ook de nieuwste attractie in Disneyland Parijs, Ratatouille : The Adventure, komt natuurlijk aanbod.

De prachtige ijssculpturen werden gemaakt door verschillende buitenlandse artiesten. Voor dit ijssculptuurfestival werkten artiesten uit twaalf verschillende landen zo’n zes weken om tot een prachtig eindresultaat te komen. De sculpturen zijn volledig met de hand gemaakt doormiddel van o.a. kettingzagen, slijpschijven en zelfs strijkijzers.

Openingsuren en prijzen

  • Antwerpen (Vlaamse Kaai): van 29 november t/m 11 januari – dagelijks van 10u tot 19u
  • Luik (Place des Guillemins):  van 22 november t/m 4 januari – dagelijks van 10u tot 19u

Voor beide festivals zijn de tickets te koop aan de kassaVolwassenen betalen € 12,00 p.p. per festival. Studenten, senioren 65+ en personen met een handicap genieten van een voorkeurstarief en betalen slechts € 10,00 p.p. per festival. Kinderen vanaf 4 tot en met 11 jaar betalen € 8,00 p.p. per festival. Kinderen tot en met 3 jaar genieten gratis toegang. Het GROEPSTARIEF geldt vanaf 10 personen en geeft iedereen € 2,00 korting p.p. per festival.

Op vertoon van een geldig Disneyland® Paris jaarpaspoort of Club d’Actionnaires d’ Euro Disney S.C.A. kaart aan de kassa van het festival geniet u 50 % korting p.p. op de aan de kassa geafficheerde tarieven. Medewerkers van Disneyland® Paris en The Walt Disney Company genieten eveneens 50 % p.p. korting op vertoon van hun personeelsbadge aan de kassa van het festival.

Beide locaties zijn rolstoel- en buggytoegankelijk. Honden aan de leiband zijn toegelaten. Ook fotograferen en filmen mag en wordt door de organisatie zelfs aangeraden. Voor zowel de ijssculpturen in Antwerpen als in Luik voorziet de NMBS een B-dagtrip. Combineer dus zeker je bezoekje aan het ijssculptuurfestival met een dagje Antwerpen of Luik.

2 Reacties

  1. […] opende in zowel Luik als Antwerpen het ijssculptuurfestival Ice Dreams. Met enkele Disneyfans in huis besloten we tijdens het openingsweekend een bezoekje te brengen aan […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *