Katja Retsin en JBC hebben de handen in elkaar geslagen voor een nieuwe wintercollectie voor alle gezinnen die graag twinnen. Mama en kinderen stelen de show in matching outfits. Outfits die overgoten zijn met een flinke dosis cool en een snuifje chic. “We versterken het familiegevoel door te spelen met herkenbare terugkerende details en stoffen”, zegt de presentatrice.

#JBCfamilystories

Sinds enige tijd kan het hele gezin bij JBC zijn outfits op elkaar afstemmen met o.a. de “#jbcfamilystories-collecties”. Voor de feestcollectie van het winterseizoen vroeg JBC BV, maar natuurlijk ook mama van drie, Katja Retsin om een collectie te ontwerpen. Samen met haar kinderen ontwierp Katja een limited edition winterlijn voor mama’s, dochters en zonen. Een collectie waarbij glamoureuze rokjes het opnemen tegen stoere sweaters.

De items werden niet alleen ontworpen maar ook getest en goedgekeurd door Katja’s kinderen. “Alle drie hebben ze hun eigen stijl en dat heb ik doorgetrokken in de collectie”, vertelt Katja. “Manou (12) kiest graag voor stoerdere items, Milla (8) is een echt jurkjes-meisje en Matisse (4) steelt de show met zijn schattige blazervestje.”

‘I break the rules’

Deze limited collectie is gebaseerd op casual mode en overgoten met een laagje glamour. Katja: “Sporty wordt nog leuker als je er een chique toets aan toevoegt. Zoals een sweater op een lange plissérok, of een trainingsbroek met een zilveren streep opzij.” Eyecatcher is de jumpsuit in jeans, die zowel mama, dochter als zoon kunnen dragen.

Bij de kinderlijn werd ‘no rules’ op de zakken geborduurd. Daarnaast pronken op de sweaters funny quotes zoals ‘badass family’ of ‘I break the rules’. “Ja, ten huize Schepens-Retsin kan de chaos regeren”, lacht Katja. “Dat is niet erg, wij houden van een zot nest. Er wordt bij ons de hele tijd gezongen, gedanst en véél lawaai gemaakt. Ons gezin is badass in de beste zin van het woord: we steunen elkaar door dik en dun. Dat unieke familiegevoel versterken we door te spelen met kledingcodes herkenbare terugkerende details.”

Nog een leuk item in de collectie zijn de ‘pratende’ sweaters. Zo kan mama rondlopen in een trui met als opschrift ‘I talk, you listen’, de kinderen antwoorden met ‘You listen, I talk’. Daarnaast zijn ook sweaters met #supermom en #superkid. “Ik wou liever voor quotes en hashtags kiezen dan voor prints. Ik hou enorm van taal en woordspelingen. Een gevatte hashtag kan mijn dag echt goedmaken”, vertelt Katja, die ruim 45.000 volgers heeft op Instagram.

Klaar voor de feestdagen

De collectie van Katja zal op woensdag 22 november in de winkels en online verkrijgbaar zijn. Ideaal in aanloop naar de feestdagen. Met de feestdagen in het achterhoofd heeft Katja de collectie een feestelijke toets mee gegeven. Zo zitten er zilveren accenten in, zoals bij het bikerjasje, de plissérok voor dames en het lurex rokje voor meisjes. “Ik weet uit ervaring dat de meisjes van Milla’s leeftijd dol zijn op pailletten. De T-shirt met pandabeer in pailletten was dan ook meteen één van Milla’s favorieten. Die doet ze niet meer uit! Manou wilde het graag wat stoerder en gaat resoluut voor het shortje, en Matisse is gek op de grijze broek in een wollen stofje. Gecombineerd met het mouwloze vestje heb ik nu al zijn feestoutfit klaar”, zegt Katja.

Zelf verwerkte Katja haar voorliefde voor zwart en leer in de collectie. “Er is bijvoorbeeld een zwarte wollen lange gilet bij, waarvan ik weet dat ik me er nu al vaak ga induffelen. En de leren kokerrok en tregging (legging als broek) zitten als gegoten.” La Katja heeft natuurlijk ook haar favoriete item in deze collectie nl. de zwarte korte jumpsuit: “superchique en mooi afgewerkt”.

Katja over Twinning

Twinning is één van de modetrends de laatste tijd. En ook Katja en haar gezin springen regelmatig op de kar, ook al wil ze daar niet in overdrijven. “Als we met ons vijven naar een filmpremière gaan, zorg ik ervoor dat de kleuren een beetje bij elkaar passen. Je ziet wel dat wij een eenheid vormen als gezin. Dat is voor mij de echte betekenis van twinning: tonen dat je bij elkaar hoort. Het wil zeker niet zeggen dat iedereen identiek hetzelfde moet dragen. Het jurkje bij de meisjes komt bij de mama’s bijvoorbeeld terug als een hemd: dezelfde stof, maar toch anders. En wat bij de meisjes een kort rokje is, wordt bij de mama’s een driekwartsrok. Het is niet de bedoeling dat ouder en kind exacte kopietjes worden.”

Maar de collectie is meer dan twinnen tussen moeder en dochters. Katja betrok ook haar zoontje Matisse bij het ontwerpen. En zo ontstond het het gedacht om ook te twinnen tussen moeder en zoon. “Matisse is echt de max”, lacht Katja over haar oogappel. “Hij is nog maar 4, maar weet al heel goed welke kleren hij mooi vindt. Ik vind het heel leuk om met mijn zoon te twinnen. Jeans is bijvoorbeeld heel makkelijk om samen aan te doen, en die jumpsuit zit zo fantastisch goed! En sweaters draagt iedereen, ook mama’s. Als Matisse en ik onze matchende outfits aanhebben, ziet dat er superstoer én schattig uit!”

Maar wat met manlief, musicalacteur Jan Schepens? “Hij vindt het resultaat heel mooi. En nu hij gezien heeft hoe leuk de twinning-collectie geworden is, twint hij de volgende keer misschien wel mee!”, lacht Katja.

De collectie is beschikbaar in alle JBC-winkels en op www.jbc.be vanaf woensdag 22 november 2017.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *