1 jaar geleden kwam JBC met een nieuwe kindercollectie. Deze zomer is het dus het derde seizoen voor deze nieuwe collectie. We spreken hier over de de kleurrijke speelcollectie  “Rainbow City Warriors”. Rainbow City Warriors is een samenwerking van JBC met Eef Rombaut en Emma Thyssen, respectievelijk schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Voor dit seizoen wordt de collectie in biokatoen uitgebreid met zwemkledij en is ze nu ook beschikbaar voor de grotere broertjes en zusjes.

Succesverhaal

Deze vrolijke speelcollectie werd zo’n jaar geleden gelanceerd en het werd direct een schot in de roos. Dit mede dankzij het fijne draagcomfort voor kinderen.

We hebben veel positieve reacties op de collectie gekregen,” zegt Ann Claes, Chief Buying Officer van JBC. “Op vraag van onze klanten hebben we de collectie zelfs nog uitgebreid tot maat 134. De stijl spreekt dus zeker ook iets grotere kinderen aan, op ravotten staat geen leeftijd! Het zijn super comfortabele kleren, vervaardigd uit biokatoen, die vooral bedoeld zijn om in te spelen, maar de kinderen kunnen ze evengoed dragen om naar school te gaan. Het enthousiasme, de positieve energie en vrolijkheid die deze collectie uitstraalt, spreekt duidelijk aan.

Nieuw! Zwemkledij

De zomercollectie van Rainbow City Warriors werd uitgebreid met zwemkledij. Illustratrice Emma Thyssen: “We wilden deze zomer een collectie brengen rond het zee-thema. Het was dan ook een logische stap om een zwemcollectie te brengen. Ze bestaat uit een badpak, zwemshort en slippers. Het badpak en de zwemshort zijn verpakt in een handig zwemtasje. Daarnaast is er de eigenlijke speelcollectie in biokatoen. Bij het samenstellen van de collectie heb ik mij laten inspireren door mijn kleerkast van toen ik een kind was en er mijn lievelingsstukken uitgehaald. De collectie brengt een vervolgverhaal op de vorige zodat stuks van vorige seizoenen kunnen gecombineerd worden met de nieuwe collectie. We merken dat de kleren echt gekocht worden om in te ravotten en te spelen. Meestal zijn speelkleren afdankertjes, het is fijn dat kinderen ook in nieuwe kleren kunnen spelen. In die zin vult de collectie een leemte in het aanbod van kinderkledij.

Kleurrijke prints en omkeerbare stuks

We werken voor de collectie samen met twee teams binnen JBC die respectievelijk verantwoordelijk zijn voor de jongens- en de meisjescollectie,” vult Eef Rombout aan. “Het is een luxe om met professionals te kunnen samenwerken die op een creatieve vraag een pasklaar technisch antwoord hebben. Er zijn typische stuks voor de meisjes zoals de zwierige rokjes, de jurken en de combishort in kleurige prints. De jongenslijn draait vooral rond een haaienprint. Voor de jongens is er een omkeerbare bomberjacket, voor de meisjes zijn er omkeerbare topjes. Is het topje vuil, dan draai je het gewoon om en het is weer perfect om op bezoek bij oma te gaan. Daarnaast zijn er een aantal unisex stukken. Wij willen samen met de kleren onze boodschap mee geven: we willen dat kinderen weer buiten spelen en hun creativiteit de vrije loop laten. Laat ze plonsen in het zwembadje of zelf hun groenten kweken in de moestuin, kampen bouwen en ravotten.”

Net zoals de vorige collecties van Rainbow City Warriors zijn ook deze keer alle kledingstukken, met uitzondering van het badpak en de zwemshort, vervaardigd uit biokatoen. Bij elk kledingstuk krijgen de kleine speelvogels een sleutelhanger en een regenboogpleister, om de kleine pijntjes te verzachten na grote avonturen. De diverse kledingstuks zijn bedrukt met all over prints van kleurige zwemmers of diverse motieven zoals octopussen, vissen, ijsjes, waterpistolen… alles wat aan de zomer doet denken.

Nog op zoek naar leuke spelletjes die je kinderen met hun vriendjes kunnen spelen tijdens deze lente/zomer? Hou dan zeker de Pinterestpagina van JBC in het oog voor toffe speeltips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *