” ‘Dus’, zegt Robin, ‘dus… God is niet gevaarlijk?’ ‘Welnee’, zegt opa. ‘Een leeuw, dié is gevaarlijk.’ Robin zucht heel diep. Hij vindt het fijn dat God niet gevaarlijk is.

Papa en mama geloven niet in God. Dat is lastig. Gelukkig logeert opa bij Robin. Opa gelooft wel in God en hij weet er vrij veel van.”

Robin en God

Robin is een heel nieuwsgierige jongen die heel wat vragen heeft over de wereld en over God. Met de vragen over God kan hij niet bij zijn ouders terecht, want zij geloven niet in God. Zijn opa gelooft wel in God en kan op al de vragen van Robin antwoorden. Na het horen van het kerstverhaal gaan opa en Robin samen naar de mis op kerstavond. Ze beleven een fantastische avond.

Het is niet makkelijk om met kindjes over God te spreken zonder hen bang te maken. God is en blijft een ontastbaar iets voor iedereen. De opa van Robin kan goed uitleggen wie God is en hoe hij God ‘ziet’. Volgens opa kan God ons enkel horen als we hem opbellen, Hij is ook altijd thuis en Hij luistert naar iedereen. Hij is met andere woorden een steun en toeverlaat voor iedereen die in hem geloofd.

Bekroond met een Gouden Griffel

‘Wat heel gewoon lijkt, is dat vaak niet. Of het nou om een paar jongensschoenen gaat, of om een paar verhaaltjes voor jonge kinderen, heel gewoon kan heel bijzonder zijn. Het ingenieuze van de eenvoud, het raffinement van het vanzelfsprekende; daarvoor krijgt Sjoerd Kuyper met zijn boek Robin en God van harte de Gouden Griffel 1997.’ – Juryrapport Griffeljury

 ‘Robin en God’ is o.a. te koop bij Bol.com, Proxis, Cosmox en de betere boekhandel.

Auteur: Sjoerd Kuyper
Uitgeverij: Lemiscaat
Pagina’s: 120
Leeftijd: 0-6 jaar
ISBN: 9789047707448

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *