Rothschildgiraf Kamala is de nieuwste bewoner van het Ieperse pret- en dierenpark Bellewaerde. De jonge dame werd woensdag 20 januari geboren en meet maar liefst 1m83. Ze weegt ook al 58kg. Kamala, vernoemd naar de eerste vrouwelijke vice-president van Amerika, stelt het goed.

Belangrijke geboorte

De Rothschildgiraf is een bedreigde diersoort. Deze geboorte is dan ook goed nieuws voor het Europese kweekprogramma waaraan Bellewaerde actief deelneemt. In Ieper zijn ze dan ook trots op ouders Simone en Kito. Zij zorgden er voor dat Safiya (geboren in 2019) er een zusje bij kreeg. Kamala zal de eerste maand in haar binnenstal blijven. Van zodra het weer het toelaat, minimum 15°C, kan het jong dan Savanne ontdekken.

Europees kweekprogramma

De komst van de babygiraf is belangrijk voor het Europese kweekprogramma waaraan Bellewaerde actief deelneemt, in samenwerking met EAZA (European Association for Zoos and Aquaria). Wereldwijd leven er nog ongeveer 1.700 Rothschildgiraffen in het wild en 590 in dierentuinen. Dit maakt dat de Rothschildgiraf een sterk bedreigde diersoort is. 

Rotschildgiraf

Net als de andere giraffen komt de Rothschildgiraffen in Afrika voor. Wel slechts op enkele plaatsen in Kenia en Oeganda, bijvoorbeeld Lake Nakuru National Park in Centraal-Kenia. In Oeganda in grote aantallen in Nationaal park Murchison Falls en kleinere aantallen in Nationaal park Lake Mburo en Nationaal Park Kidepo.

Wanneer het grote publiek het jonge girafje Kamala en de andere dieren, zoals de Amoerluipaarden, zal kunnen bewonderen is jammer genoeg nog onduidelijk.

Pin it
Rotschildgiraf Kamala

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *