Onze kindjes gaan weeral bijna een maand naar school. Ze leren daar ontzettend veel, maar soms op een saaie manier. Maar wat als je de saaie leerstof van op school op een speelse manier thuis kan herhalen? Dan kom je uit bij de leerrijke spellen, boeken en puzzels van TipToi van Ravensburger. Deze interactieve spellen zijn samen met pedagogen ontwikkeld.

TipToi startersset “Mijn Lichaam”

Het interactieve kennisspel over het menselijk lichaam aangepast aan de leeftijd. Wat zijn melktanden? Waar komt spierpijn vandaan? Hoe werkt het oor? Waarom zijn beweging en voeding belangrijk? Met behulp van afwisselende illustraties en oefeningen leren kinderen vanaf vier jaar het menselijke lichaam kennen. Dit leuke spel over het menselijke lichaam kunnen jullie kindjes alleen of met hun vriendjes spelen.

TipToi: Mijn leer-spel-avontuur – Eerste getallen

In het dagelijks leven beleven Emma en Leo samen met vriendjes, ouders en grootouders steeds weer opnieuw de wereld van de getallen. Getallen, hoeveelheden en wiskundige verbanden vind je op school, bij het boodschappen doen, op je verjaardag, in de dierentuin… Opdrachten en spellen zijn er in verschillende varianten, zodat rekening gehouden wordt met het individuele leerniveau.

TipToi: interactieve wereldbol

Dankzij de interactieve TipToi wereldbol leren jullie kindjes over verschillende thema’s zoals geografie, landgrootte, hoofdsteden en nog veel meer. Deze reis rond de wereld met de TipToi wereldbol kunnen ze hun kennis testen met wel vier vriendjes. Wie kan het meeste hoofdsteden opsommen? De interactieve wereldbol is voor kinderen vanaf 7 jaar.

TipToi: puzzel ontdek en beleef – De Dierentuin

Na het puzzelen, begint het avontuur: als de puzzel klaar is, duik je met de intelligente TipToi stift in het verhaal. De stift wekt het gebeuren in de dierentuin tot leven. Tip op de personen of dieren om met hen te spreken of tip op de voorwerpen om er iets over te weten te komen. Op die manier verzamel je aanwijzingen die als puzzelstukjes samenvoegen en je helpen om de ontsnapte slingerapen terug te vinden.

Naast deze selectie van leuke TipToi spellen zijn er nog tientallen andere interactieve spellen, boeken en puzzels zoals o.a. “Wij leren Engels”, “De monsterlijke muziekschool”, “De magie van het lezen”, …

Deze interactieve spellen, boeken en puzzels van TipToi zijn o.a. te koop in de speelgoedwinkels maar ook online bij o.a. Bol.com.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *