Na La Cucaracha komt Ravensburger nu met La Cucaracha Loop. Een geestig spel voor jong en oud. Dankzij Ravensburger mochten we dit spel de afgelopen tijd aan grondige test te onderwerpen. De kerstvakantie was daar o.a. de ideale periode voor.

La Cucaracha Loop

La Cucaracha Loop: Let op, de kakkerlak komt uit het gat! Rennen tot de kakkerlak komt! De kevers dobbelen zich vooruit, tot de kakkerlak via één van de loopings naar boven klimt en over de binnenplaats flitst. Heeft hij jullie van het veld geduwd? Zo niet, geluk gehad en snel naar het doel!

Het spel wordt gespeeld in de doos. Het spelbord leg je in de doos. Onder het spelbord is nog ruimte, een ruimte waar de BUG (kakkerlak) in rondloopt. De twee loopings plaats je aan de rand van het spelbord op de daarvoor bestemde plaatsen. De kakkerlak zet je vervolgens aan en voor de ingang van een looping. Wacht even tot de kakkerlak onder het speelbord is verdwenen en dan kan het spelletje La Cucaracha Loop beginnen!

Doel

Doel van het spel is de kevertjes van jouw kleur naar de overkant te krijgen. Maar pas op, zodra de kakkerlak het speelbord op komt, ligt het spel even stil. Een spannend moment. Waar loopt de kakkerlak overal heen? De kans is groot dat hij één van jouw kevers van hun plekje duwt. Zodra de kakkerlak weer onder het speelbord is verdwenen, is het tijd om de schade op te nemen.

Raakt een kever nog een speelvakje? Of is hij volledig van het speelvak geduwd? Raakt het nog een speelvak, dan mag je de kever op dat vakje plaatsen, ook al is dit dichter bij het het eindvak. Raken twee kevers hetzelfde vakje, dan laat je ze beide op dat vakje staan. Raakt een kever helemaal geen vakje? Pech! Dan vliegt jouw kever terug naar start en moet je terug opnieuw beginnen. Maar er is hoop. Er zijn enkele verhoogde vakjes waar je veilig bent voor de kakkerlak.

La Cucaracha Loop is een spel waarbij ontzettend veel gelachen wordt. Het spel kan alle kanten op kan gaan. En dat maakt het net zo leuk en verrassend. Het fijne aan dit spel is ook dat er twee spelborden zijn, een korte versie en een lange, die iets moeilijker oftewel zenuwslopender is.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en voor 2 tot 4 spelers. Onze dochter van 4 vindt het geweldig en speelt het ook zonder problemen. Eén spelletje duurt gemiddeld zo’n 15 minuten. Naast onze dochter vinden wijzelf het ook een ontzetten fijn spel, omdat je nooit weet wanneer de kakkerlijk naar bovenkomt door één van de twee loopings. De ene keer duurt het enkele minuten, de andere keer is hij juist beneden en komt hij al terug naar boven nog voor je hebt kunnen dobbelen.

La Cucaracha Loop is te koop bij o.a. Fun, Bol.com en Bart Smit.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Ravensburger: La Cucaracha Loop
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *