Er was veel over te doen. De bouw van een tweede Plopsaqua. Verschillende steden en gemeente, o.a. Antwerpen, wouden graag het tweede waterpretpark van van de Plopsa-groep op hun grondgebied. En nu is het is zover! Plopsa kondigde, samen met de steden Hannuit en Landen, de bouw van hun tweede waterpretpark aan. De tweede vestiging van Plopsaqua opent Plopsa in 2020 haar tweede waterpretpark in Hannuit. In samenwerking met de steden Hannuit en Landen zal er nabij de taalgrens én centraal in België een waterpark van maar liefst 4.800 vierkante meter gebouwd worden. Bovendien is deze tweede vestiging gelegen langs de autosnelweg wat zorgt voor een optimale en vlotte bereikbaarheid.

In het zwemcomplex zal zowel plaats zijn voor ontspanning en recreatie als voor sport en educatie. Voor de sportievelingen en het verwachte grote aantal scholen en groepen wordt er naast een 25 meter bad met 8 banen, ook een instructiebad met 4 banen van 16 meter voorzien. Daarnaast is er ook aan de nodige ontspanning en adrenaline gedacht. Zo komt er een ruime recreatieve zone met 3 verschillende zwembaden en 4 grote glijbanen. Bovendien zullen in het zwemparadijs bubbelbaden, waterkanonnen, een playhouse met verschillende watereffecten en een wildwaterbaan, die deels outdoor gaat, te vinden zijn. De unieke thematisering met verschillende geluid- en lichteffecten garandeert een magische beleving voor iedere bezoeker.

Unieke thematisering

We weten allemaal dat Plopsa bekend staat voor haar doorgedreven thematisering en originaliteit. Dit wordt in het tweede waterpretpark niet anders. Zo krijgt het zwemcomplex een zone die volledig ingericht wordt rond Bumba’s kleurrijke circuswereld. In de veilige peuterzone, waar publiekslieveling Bumba centraal staat, wordt het peuterbad omringd door terrassen zodat de ouders hun kind niet uit het oog zouden verliezen. Ook Maya de Bij, die zowel bij Nederlandstaligen als bij Franstaligen enorm populair is, krijgt haar eigen zone waarbij de natuur in al haar schoonheid centraal staat. In Plopsaqua Hannuit-Landen komt geen lichtkoepel, maar wordt met scenografische verlichting gewerkt die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema’s
en leefwerelden ondergedompeld en wordt de beleving compleet anders dan de zwemervaring in een klassiek subtropisch zwemparadijs.

Plopsaqua: oneindig veel zwemplezier

Met een totale oppervlakte van zo’n 4800m² biedt de tweede vestiging van Plopsaqua ook weer oneindig veel zwemplezier. Naast ontspanning is er ook ruimte voorzien voor de sportievere zwemmers. Hiervoor zijn er twee zwembaden voorzien naast het recreatieve gedeelte. In het recreatieve gedeelte is er naast de glijbanen, ook een golfslagbad met bijhorende effecten (een echte onweersbui) en een deel voor de jongste waterratten. Ook is het volledig complex toegankelijk voor andersvalide.

Recreatie en ontspanning
 • 3 spectaculaire glijbanen zullen zorgen voor een ongeziene beleving:
  • Gezien de immense populariteit van de gerenommeerde Sky Drop in Plopsaqua De Panne,
   wordt hier opnieuw gekozen voor een gelijkaardige glijbaan met lanceerplatform op een
   hoogte van maar liefst 19 meter.
  • Daarnaast wordt Plopsaqua Hannuit-Landen voorzien van een bredere glijbaan waarbij
   zwemmers alleen of met twee pijlsnel op een band naar beneden glijden.
  • Naast bovenstaande spectaculaire afdalingen, wordt ook ruimte gemaakt voor een unieke
   glijbaan waarbij bezoekers op de beats van zelfgekozen muziek naar beneden glijden.
 • Het golfslagbad, volledig in Maya de Bij-thema met een gigantisch regengordijn en speciale
  licht- en geluidseffecten.
 • Een spectaculaire Wild River met 3 mogelijke circuits, waarvan ééntje zelfs naar buiten gaat.
 • Een familieglijbaan waarin bezoekers tegen elkaar kunnen racen.
 • Een playhouse, die in de zomerperiode tot buiten doorloopt en vervolgens dubbel zo groot
  wordt, met 3 glijbanen en verschillende waterspeeltuigen en –effecten.
 • Het peuterbad in de vorm van Bumba’s circustent met verschillende glijbaantjes, fonteintjes en
  zelfs videoschermen waarop de avonturen van Bumba en zijn vrienden getoond worden.
 • 3 bubbelbaden gelegen op het hoogste punt van het zwembadcomplex, wat voor een uniek
  zicht over het hele waterpretpark zorgt.
 • Het buitenzwembad met bubbelbanken en sproeiers.
 • Een ligweide die erg in trek zal zijn bij de eerste zonnestralen.
 • Een Sauna met een capaciteit van 20 personen.
Sport en educatie
 • 25 meter bad met maar liefst 8 banen.
 • Een instructiebad met 4 banen bestaande uit een lagere zone van 60 cm en een diepere zone
  van 120 cm.
 • Gezien de verwachting dat een groot aantal scholen gebruik zal maken van het nieuwe
  zwemcomplex in het kader van schoolzwemmen, worden 6 ruime groepscabines voorzien en
  12 immense groepslockers.

Naast het zwemgedeelte voorziet Plopsa ook nog twee snackpoints, waarvan één gelegen in het zwemcomplex zelf waar snacks en drankjes verkregen kunnen worden. Het tweede snackpoint is de cafetaria in het droge gedeelte op de bovenverdieping. Van hieruit hebben ouders zicht op het 25 meter bad en instructiebad kunnen genieten van een hapje en een drankje terwijl ze de zwemlessen van hun kinderen mee volgen of hun zwemmende kroost in de gaten houden.

Bereikbaarheid

Plopsaqua Hannuit-Landen zal zowel te voet, als met de fiets, de bus (lijn 127 Landen-Hannuit-Huy), de auto (393 parkeerplaatsen, waaronder voldoende plaatsen voor mindervaliden) en de autocar (12 busparkeerplaatsen) te bereiken zijn. Bovendien ligt het vlakbij de snelweg E40 tussen Brussel en Luik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *