De vakantie staat voor de deur en dat betekend voor vele gezinnen dat er een reisje naar binnen- of buitenland gepland staat. Vakanties waar naar goede gewoonte (heel) veel foto’s worden genomen. Waar we vroeger de foto’s gewoon lieten ontwikkelen belanden deze tegenwoordig op een harde schijf. Maar toch is het fijn de foto’s nog steeds op papier te hebben. En waarom niet in een zelf ontworpen foto-album? Wij mochten van Fotofabriek één aanmaken.

Fotofabriek

Software

Om een foto-album te maken, of een ander product, bij Fotofabriek dien je eerst software te installeren. Je hebt de keuze tussen een online of offline versie, maar je kan ook je eigen ontwerp uit photoshop uploaden met de PDF-uploader. Het installeren van de software gaat vlot en zonder problemen.

Nadat de software op je computer staat heb je de keuze om zelf je foto-album samen te stellen, met of zonder sjablonen. Of je kan de keuze laten aan de software zelf om je album te laten vullen. Wij maakten gebruik van deze laatste functie. Je maakt een keuze uit welke foto’s de software mag kiezen en daarna begint deze het album te vullen. Dit alles ging heel vlot en binnen enkele minuten heb je een mooi album. Daarna kan je nog een omslagfoto kiezen en eventueel de achtergronden van de pagina’s aanpassen.

Bestellen

Als je album dan op punt staat is het tijd om te bestellen. Ook deze stap gaat heel makkelijk. Via de software wordt je project geëxporteerd naar de servers van Fotofabriek. Als dit succesvol is voltooid wordt je doorverbonden met de site van Fotofabriek waar je je project in het winkelwagentje kan leggen. Hier heb je nog keuze tussen enkele opties zoals verpakking, al dan niet het toevoegen van schutbladen, … Na deze stap is het tijd om het verzendadres toe te voegen. Als dit alles is afgerond krijg je een mooi overzicht van je bestelling en kan je betalen. Betalen kan via de gekende betaalmiddelen zoals creditcard of bancontact en iDeal.

Betaling

Na de betaling krijg je een mail met een overzicht van de bestelling. Je fotoproduct wordt dan zo snel aangemaakt. Bij de productie krijg je nog een leuk teaser-filmpje en nadien ook een mailtje dat je product verstuurd is. De productie en verzending ligt tussen de één en vijf werkdagen. Bij ons werd het mooi de derde dag na bestelling geleverd. De verpakking is stevig en ook rond het product zit nog een bescherming.

Ons oordeel

De afwerking is ook top. De kaft is stevig en het standaardpapier is dik en maar laat zich toch makkelijk bladeren. Ook de foto’s zien er zeer waarheidsgetrouw uit. Mooie volle kleuren en weinig pixels waarneembaar. Een zeer degelijk album voor een meer dan redelijke prijs. Terecht dat Fotofabriek bij het Nederlandse AVROTROS Radar op 11 mei 2015 gekozen werd voor het beste fotoboek en dit door een professionele jury die vooral de kwaliteit en de prijs kon waarderen. Nu twee jaar later kunnen wij dit enkel maar bevestigen. Voor volgende fotoproducten zullen wij zeker nog beroep doen op de diensten van Fotofabriek.


Wij mochten van Fotofabriek een foto-album maken. Verder is deze test volledig ons oordeel.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Foto-album bij Fotofabriek.nl
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *