Komend weekend schakelen we over van zomer- naar winteruur. Bijgevolg is het ook vroeger donker ’s avond. Ideaal om samen een gezelschapsspel te spelen bijvoorbeeld. Wij selecteerden enkele leuke spelletjes die je zeker kan spelen tijdens de aankomende herfstvakantie.

Trap er niet in

Nominatie Speelgoed van het Jaar 2018 Nederland – categorie 4 & 5 jaar

Een grote boodschap voor de kleintjes: Trap er niet in is een super komisch spel dat helemaal draait om een draaischijf en hondendrolletjes. Ontspan ouders, want de drolletjes in dit spel zijn onschuldig van aard; de kids maken ze zelf van klei en een vormpje. Met een blinddoek om moeten de kleintjes één voor één het parcours aflopen en de bruine rakkers zien te ontwijken. Hoewel het natuurlijk veel leuker is als je er juist WEL in trapt. Intussen bepaalt de draaischijf hoeveel drolletjes er liggen, hoeveel stappen je moet zetten en of de andere spelers de drolletjes mogen weghalen, toevoegen of verplaatsen. Tranen van het lachen gegarandeerd. Want wat is er op deze leeftijd nou leuker? Heb je het beste de drollen ontweken, dan win je het spel. Maar eigenlijk is iedereen hier winnaar, natuurlijk!

Leeftijd : 4+

Geen Paniek

Geen Paniek is gebaseerd op de virale probeer-niet-te-lachen-challenges. Kan je cool blijven terwijl je vrienden alles doen om je hartslag te versnellen? Dat zal de Cool-O-Meter bewijzen! Je plaatst de Cool-O-Meter op je hoofd; deze ‘emotiethermometer’ registreert je hartslag terwijl je medespelers er alles aan doen om je uit balans te krijgen. Daarvoor trekken ze een kaart met een opdracht die zo verrassend, ontstellend of komisch is, dat je enorm je best moet doen om je gezicht in de plooi en je hart in toom te houden. De meter loopt op van groen naar rood… Dat is het moment dat het alarm af gaat en jij je gewonnen moet geven.

Leeftijd: 12+

Regenwormen Junior

Vereenvoudigde variant van het vlotte dobbelspel Regenwormen. In deze versie van Regenwormen, die speciaal voor kinderen is ontwikkeld, hoeven de spelers niet meer te rekenen. Ze tellen eenvoudigweg het aantal verzamelde symbolen. Zo is dit populaire dobbelspel ook prima te spelen voor de kleintjes. Omdat het spel minder tegels bevat, duurt Regenwormen Junior niet zo lang.

Leeftijd: 5+

Speech Breaker

Hallo studio… ja…. nee …. Ik uhhh…zeg jij het maar. We kennen allemaal wel het komische gestuntel van reporters die met een trage live verbinding en echo op de lijn hun verhaal proberen te doen. Ook online blijkt dit fenomeen garantie voor heel wat grappige challenges. Het is gekmakend om iets te vertellen, terwijl je jezelf terug hoort. Speech Breaker simuleert dat effect, maar gooit er nog een schepje bovenop! De microfoon zet jouw woorden met vertraging door naar de headset, waardoor je jezelf steeds terug hoort en het veel lastiger wordt om te praten. Daarbij krijg je opdrachten om als reporter een situatie te beschrijven, maar je mag geen enkel woord van de opdrachtkaart gebruiken. En dat binnen 30 seconden! Omschrijf dan maar eens: “Een alien slingert kettlebells in een glazen huis”… zonder die woorden te gebruiken, binnen 30 seconden, met stemvertraging… Kan jouw brein dat aan?

Leeftijd: 14+

Queendomino

QUEENDOMINO is een zelfstandig spel in de wereld van KINGDOMINO. Dit spel kan echter ook worden gecombineerd met Kingdomino zodat er met 4 spelers in een 7×7 grid kan worden gespeeld en tot en met 6 spelers in een 5×5 grid. Als koning wil je heersen over een groot rijk met steden omringd door uitgestrekte gebieden met graanvelden, bossen, meren en bergen. Je probeert daarom om de beste percelen te bemachtigen. Maar de concurrentie is groot; er zijn ook anderen die dezelfde wens hebben als jij!

Leeftijd: 8+

Monopoly Valsspelers Editie

Nominatie Speelgoed van het Jaar 2018 – categorie 8 & 9 jaar

Maar liefst een kwart van de Belgen zegt wel eens vals te spelen met Monopoly, zo bleek uit onderzoek eerder dit jaar. En dan gaan we er maar vanuit dat de rest eerlijk geantwoord heeft.

Zeker is dat Monopoly al meer dan 80 jaar stevige emoties oproept bij de spelers: plezier, strijdlust, de zoete overwinning of keihard bankroet. Het zal niet de eerste keer zijn dat een speler even wat geld van de bank ‘leent’, ‘per ongeluk’ de pion van een ander verzet of als verliezer het bord omkiept. Valsspelen blijkt ongeveer net zo leuk als iemand betrappen. Met die inspiratie ontwikkelde Hasbro de Monopoly Valsspelers Editie: de eerste Monopoly-variant waarin valsspelen niet alleen getolereerd wordt, maar zelfs nodig is om te winnen! De spelregels, het bord en de valsspeelkaarten geven valsspeel-opdrachten waar je voor beloond wordt! Zorg alleen dat je niet betrapt wordt, want anders wacht je de handboei waarmee je aan het spelbord geketend wordt en een nachtje cel. Voorspelling: de nummer 5 in onze Top 6 gaat zich moeiteloos omhoog cheaten naar een nummer 1 positie.

Leeftijd: 8+


Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *