Winnie de Poeh is een personage uit een verhalenreeks van A.A. Milne. Zijn naam is eigenlijk Beer Edward, maar hij wordt zelden zo genoemd. Poeh-beer, zoals hij ook wel wordt genoemd, is dol op honing en heeft naar eigen zeggen maar een heel klein beetje verstand. Winnie de Poeh is eigenlijk de knuffelbeer van Janneman Robinson, maar in de verhalen kan hij praten. Net als de andere dieren waarmee hij in het Honderd-Bunders-Bos woont. Het eerste boekje van Poeh verscheen reeds in 1926. Maar de meeste zullen Winnie de Poeh vooral kennen van de avonturen die hij beleeft in de (teken)films van Disney.

Winnie de Poeh

Ontdek de klassieke avonturen die van Winnie de Poeh de meest geliefde beer ter wereld maakten.

Ontmoet Winnie de Poeh en al zijn vriendjes uit het Honderd-Bunders-Bos. Ontdek wat er gebeurt als Poeh op bezoek gaat en als Knorretje een Klontemiggel ontmoet. En hoe het afloopt als Iejoor zijn staart verliest, en Poeh er eentje vindt.

ISBN: 978 90 00 35896 0 | pagina’s: 148

Het huis in het Poeh-hoekje

Bezoek het heerlijke kinderlandschap van het Honderd-Bunders-Bos in gezelschap van Poeh, Knorretje en Christoffer Robin.

In Het huis van Poeh-hoekje, het zelfstandig te lezen vervolg op Winnie de Poeh, bouwen ze een huis voor Iejoor, bedenken ze het Poeh-Tak-Spel en ontmoeten ze het altijd springende Teigetje.

Uiteindelijk moeten Christoffer Robin en Poeh elkaar vaarwel zeggen, maar niet voor eeuwig. Want op die Plek waar het Woud betoverd is, daar blijven een jongen en zijn beer voor altijd verder spelen.

ISBN: 978 90 00 35903 5 | pagina’s: 180

Prachtige eerste avonturen van Winnie de Poeh

De twee eerste boeken van Winnie de Poeh zijn nu weer terug uitgebracht.We beleven de leuke avonturen van deze schattige beer weer helemaal op nieuw. De tekst van dit klassieke werk is levendig, vol humor en de typeringen zijn treffend. Het boek bevat veel versjes en gesprekken in vaak lange zinnen. Wat zeer opvallend is het ontbreken van straf, standjes en reële vijanden. Want alle gevaar wordt onttrokken aan de verbeelding. Toch wel helemaal anders met boeken uit deze tijd. Bovendien eindigt elk hoofdstuk perfect om kindjes te laten slapen. Naast de prachtige teksten, zijn de twee boeken ook voorzien van prachtige illustraties. Deze meesterlijke, met aquarel ingekleurde, pentekeningen passen perfect bij de fijne teksten. Ook leuk aan beide boeken is het plannetje voor- en achteraan van het Honderd-Bunders-Bos. Zo kunnen kindjes hun het bos goed voorstellen. Zeker een aanrader voor jong en oud.

Beide boekjes zijn te koop in de betere boekhandel en online bij bv Bol.com (Winnie de PoehHet Huis in het Poeh-hoekje). Deze heruitgave zijn ideaal om voor te lezen (vanaf 5 jaar) en om zelf te lezen (vanaf 9 jaar).

TIP: in de loop van het jaar komt “Christopher Robin” uit. Een nieuwe (live -action) film van Disney over de avonturen van Christopher Robin en zijn geliefkoosde beer Poeh.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Winnie de Poeh & Het Huis in het Poeh-hoekje
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *