Alle collecties van ZulupaPUWA, ontworpen door Walter Van Beirendonck voor JBC, dragen een boodschap uit. Ook in de herfst-wintercollectie van dit jaar heeft Van Beirendonck een boodschap gestoken nl tolerant zijn en zorgen voor elkaar en voor de natuur. “I care” en “Hug me” staat er letterlijk op de kleurige creaties te lezen.

Voor deze collectie heeft Van Beirendonck een nieuw centraal figuurtje ontworpen nl Pow, een aaibaar robotje dat iets wegheeft van een kruising tussen een beer en een konijn. De collectie bevat nog meer hybride figuurtjes. Hiermee brengt Walter Van Beirendonck de rijkdom van diversiteit op een kleurrijke, speelse manier onder de aandacht.

Ook deze collectie is net zoals de voorgaande erg kleurrijk. Naast gemeenschappelijke kleuren en prints, hebben de jongens- en meisjescollecties elk hun eigen kleurenpalet en motieven.

ZulupaPUWA boys: superhero’s en robotten

Sweaters en sweaterjasjes met grote, felkleurige superhero-maskers vormen de blikvangers bij de jongenscollectie van ZulupaPUWA.

Sweaters in donkere, neutrale kleuren zijn versierd met kleurige applicaties van robots die ook terugkomen als all-over prints op hemden en truien. Gele sweaters zijn vooraan bedrukt met een print van een luipaardkop en achteraan met een geometrische, gestileerde origami versie van het lijf van een luipaard. Jacquardtruien met een berenkop en zijn lijf, gevormd door felkleurige geometrische vlakken, zappen van figuratief naar abstract. Een felrode sweater met een transferprint van POW scandeert “I Care”. De naam Pow komt vaak terug in de motieven en wordt soms verwerkt in het ZPW logo.

ZulupaPUWA girls: natuurprints in pastels

Jurken met prints van bomen, bloemen, roze konijntjes en beertjes zetten een wonderlijke wereld neer waar alles en iedereen in harmonie leeft. Een schattig diertje tussen poes en konijn prijkt op T-shirts en vraagt “Hug Me”. Uit het zakje van een cardigan piept een konijntje.

Ecru wollen jurken met een mohair intarsiamotief van een konijn in geometrische vlakken combineren verschillende texturen. Digitale prints van handgeschilderde bloemen sieren jersey jurken en sweaters en spelen helemaal in op de artisanale trend van het ogenblik.

Sweaters worden gecombineerd met muntkleurige jeans of met uitwaaierende rokjes in marineblauw met natuurprints in wit en roze. Voor de winter zijn er warme roze sweaterjurken met een groot Pow-figuur en een roze teddy muts met oortjes, net als de collants en sjaals in bijhorende kleuren en motieven die de collectie compleet maken.

De collectie is vanaf 17 augustus beschikbaar in alle JBC winkels en op www.jbc.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *