De zorg om de natuur en de fascinatie voor etnische culturen lopen al jaren als een rode draad doorheen de creaties van Walter Van Beirendonck. Ook voor de kindercollectie ZulupaPUWA, die hij al meer dan tien jaar voor JBC tekent, past hij deze thema’s toe. Voor de collectie van komende zomer spelen de walvis en de papegaaiduiker de hoofdrol. Motieven van de Haida-indianen geven de collectie een etnische look.

Zulu bij de walvissen en papegaaiduikers

Ontwerper Walter Van Beirendonck vond zijn inspiratie voor de nieuwste ZulupaPUWA collectie tijdens een recente reis naar IJsland. Daar raakte hij gefascineerd door de pracht van de natuur, meer bepaald door de scholen walvissen en de papegaaiduikers. Deze bijzondere vogels hebben het de laatste jaren moeilijk om daar te overleven omdat hun jongen onvoldoende voedsel hebben. De kuikens voeden zich immers met kleine visjes die door de opwarming van de aarde niet meer aanwezig zijn in de biotoop van de papegaaiduikers. Resultaat: de vogels moeten hun normale broedplaatsen verlaten om ergens anders voedsel te zoeken. Dit probleem wordt op een speelse, kleurige manier aangekaart in de collectie.

Zulu girls: kleurige jurken en sweaters

“Save The Puffins” – red de papegaaiduikers – staat op enkele sweaters en T-shirts in deze collectie te lezen. Prachtige applicaties in een veelkleurig patchwork sieren sweaters. Jurken en rokjes zijn deze zomer ook weer sterk aanwezig. Zij zijn versierd met ruches en met exclusieve all-over prints. Heel intrigerend is de bicblauwe print, een tekening in seventies’ stijl. Deze bevat gestileerde tekeningen van walvissen, papegaaiduikers, anemonen en koralen. Krachtig in blauw op wit of subtiel in toon op toon.

De rokjes zijn goed te combineren met bv een jacquardtrui met een groot motief van de papegaaiduiker. De Zulu Girls collectie heeft ook leuke kleurige twinsets, bestaande uit een bedrukt topje en een bijhorende cardigan met zakjes waaruit een kleurige vogel komt piepen. Het jeansjasje in deze collectie, met de boodschap “I Care” op de rug, geeft de look een stoer karakter.

Zulu Boys: walvissen en Haida-motieven

Voor de jongens staan vooral de walvissen centraal. Deze slimme kolossen uit de zee duiken overal op, in groot of klein formaat. Bermuda’s en shirts zijn bedrukt met gestileerde walvissen in grijs, rood, zwart en blauw. Een print die perfect te combineren valt met o.a. de effenrode tops en bermuda’s uit de nieuwste zomercollectie. Sweaters zijn er dan weer in marineblauw, grijs of paars en zijn versierd met motieven waarmee de Haida-indianen uit het Noordwesten van Canada hun gebruiksvoorwerpen beschilderen. Daarnaast is de ook nog de terugkeer van de baggy jeans. Ook de salopette is terug te vinden in de zomercollectie. Beide te verkrijgen in dark denim.

Voor deze zomercollectie maakte Van Beirendonck weer gebruik van exclusieve stoffen en dit in combinatie met gesofistikeerde details, denk maar aan borduurwerk op hemden en driedimensionale details zoals oortjes aan de sweaters en de salopette. Zij maken van deze ZulupaPUWA collectie een echte designerlijn voor kids. Een designerlijn aan betaalbare prijzen zoals we die van JBC gewoon zijn.

Ann Claes, Chief Buying Officer van JBC:De komst van een nieuwe ZulupaPUWA-collectie is telkens een bijzonder moment voor JBC. Elk seizoen kijken we uit naar de frisse kleuren en originele prints die de kinderen op de planeet ZulupaPUWA zullen dragen. Walter krijgt carte blanche van JBC en seizoen na seizoen slaagt hij erin om ons te verrassen. Tegelijk blijft hij al ruim tien jaar trouw aan het unieke DNA van zijn collectie – een topprestatie! Bovendien draagt de ZulupaPUWA-lijn altijd een boodschap met zich mee, zoals respect voor de natuur, verdraagzaamheid en vriendschap. ZulupaPUWA is een samenwerking waar JBC heel fier op is en die hopelijk nog lang mag blijven duren.

De nieuwste ZulupaPUWA collectie door Walter Van Beirendonck is verkrijgbaar in de JBC-winkels en in hun online shop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *