Vandaag gaat de boekenbeurs in Antwerpen officieel van start. Tijdens deze periode besteden we op Ouder Blog ook aandacht aan “het kinderboek”. In enkele blogpost belichten we fijne kinder- en jeugdboeken die het afgelopen jaar zijn verschenen. Geen uitgebreide recensies maar bij elk boek een quotering (x op 5) van wat wij hier op de redactie van het boek vonden. We starten onze boekenbeurs reeks met een reeks boekjes uit de Gruffalo-serie.

Gruffalo

‘In het donkere bos was een muisje op pad. Vos zag hem en dacht: Lekker hapje is dat!’ En dan nodigt vos hem uit voor het avondeten. Maar het muisje is niet gek. Hij weet best dat hij zelf het avondeten is. Het slimme muisje weet al zijn belagers weg te jagen. Hoe? Simpel! Hij heeft net een afspraak met de Gruffalo. Ken je die? Het is een monster met ‘een tong zwart als drop en paarse stekels van z’n staart tot z’n kop’. En, niet onbelangrijk, deze Gruffalo houdt erg van geroosterde vos. En van uilencake. En slangenpastei, jummie!

Het muisje verkneukelt zich over al die dieren die zomaar geloven dat de Gruffalo echt bestaat. Terwijl hij het monster natuurlijk zelf heeft verzonnen. Maar wie staat daar opeens voor zijn neus? Het is een echte… Gruffalo! Een muis lijkt hem wel lekker. Maar daar weet muis wel wat op…

De reeks over “De Gruffalo” is geschreven door Julia Donaldson met illustraties van Axel Scheffler. De reeks bevat stuk voor stuk leuke boekjes voor kleutertjes vanaf 4 jaar. Maar de reeks bevat ook leuke boeken voor de lagere schoolkindjes.

Wie is er bang voor de Gruffalo?

“Schud zijn poot, kriebel zijn neus, kietel zijn paarse stekels en maak hem aan het schrikken. Maar geef hem vooral een dikke knuffel.”

Een leuk prentenboek met handpopknuffel voor de allerkleinste. Ideaal om kennis te maken met het schattige monster Gruffalo.

Quotering: 4/5
ISBN: 9789047708230

Het grote Gruffalo doeboek

Ga op pad met de Gruffalo en alle dieren uit het donkere bos in dit boek barstensvol leuke doedingetjes!

Maak puzzels en teken, knutsel, kook, kwis en kleur, vertel moppen en doe nog veel meer!

Een fantastisch doeboek voor kleuters en lagere schoolkindjes. Zo kan je een mini schaduwpoppentheater maken, leer je je kindjes over de sneeuw, maak je uilenbroodjes en vertel je leuke mopjes. Dit doeboek van De Gruffalo is het perfecte boekje om tijdens koude, natte herfst- of winterdagen samen met je kindjes te ontdekken.

Quotering: 5/5
ISBN: 9789047708254

Het kind van de Gruffalo: geluidenboek

Ga met het Kind van de Gruffalo op stap in het besneeuwde donkere bos vol geluiden. Luister hoe ze in een wilde winternacht op haar tenen door de sneeuw loopt, op zoek naar de Grote Boze Muis. Hoor Vos grommen, Slang sissen en de Gruffalo snurken in deze interactieve versie van het beroemde verhaal.

Nog een boekje voor de kleutertjes om kennis te maken met De Gruffalo. Gebasseerd op het verhaal “Het kind van de Gruffalo” is dit een leuk voorleesboek waarbij je kindjes zelf de geluidjes kunnen activeren die bij het verhaaltje horen. Verwonderende blikken gegarandeerd.

Quotering: 4/5
ISBN: 9789047708339

Gruffalotaart en andere recepten

Maak je eigen uilenijs, slangenpastei, geroosterde vos en natuurlijk … Gruffalotaart!

Volg stap-voor-stap-recepten om de lekkerste gerechten uit het donkere bos te maken. Verrukkelijke vlijmscherpe klauwen, knapperige eeltige knieën, paarse stekelpannenkoeken, kikkermuffins, muizentoast, Gruffalotaart, … Dit vrolijke ookboek staat vol met de leukste ideeën voor ontbijtjes, lunch en avondeten, feestje en partijtjes. Kortom: Gruffalofans de keuken in!

Koken doen vele kindjes graag. Wat is er plezanter om samen met mama en/of papa te kliederen in de keuken en de lekkerste gerechtjes te voorschijn toveren? Met die leuke kookboek maak je slagtanden van fruit, paarse pannenkoeken (met bosbessen), vossenbroodjes, …Eén voor een makkelijke receptjes die kindjes (samen met de (groot-)ouders) kunnen maken. Perfect om te experimenteren tijdens de koudere dagen.

Quotering: 4/5
ISBN: 9789047708247

De boekjes van de Gruffalo zijn uitgebracht bij uitgeverij Lemniscaat en te koop in de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *