De boekenbeurs in Antwerpen lokt ook dit jaar weer veel volk. Misschien hebben jullie ook al een bezoekje gebracht aan dit grote boekenfeest. Vandaag besteden we aandacht aan enkele jeugdboeken. Deze keer geen uitgebreide recensies maar bij elk boek een quotering (x op 5) van wat wij hier op de redactie van het boek vonden.

Marte Jongbloed – De (niet zo) Rampzalige Avonturen van Herre

De (niet zo) rampzalige avonturen van HerreHerres vader is een paar jaar geleden verdwenen tijdens een expeditie op de Noordpool. Herres moeder is doodsbang dat ze Herre ook kwijtraakt. Daarom mag hij niet naar zwemfeestjes, door het verkeer fietsen of touwklimmen tijdens de gymles.

Op een dag komt er een nieuwe buurman naast Herre wonen, meneer Teunissen. Elke keer als hij met hem op stap gaat, komt Herre in gevaarlijke avonturen terecht. Zijn moeder mag daar natuurlijk niets van weten. Maar hoelang blijft dat nog goed gaan? En wie is die meneer Teunissen eigenlijk?

Quotering: 4/5
ISBN: 9789024574015

Manon Sikkel – Geheim agent Oma

geheim agent omaMax heeft twee oma’s. Eén oma is dol op haken en puzzels maken. De andere oma is geheim agent. Op vrijdag gaat Max altijd naar de puzzeloma. Maar op een dag is puzzeloma ziek en komt zijn andere oma hem ophalen. Ze draagt een tijgerpak met zonnebril en rijdt in een supersnelle auto. Ze heeft een geheime afspraak in de hoofdstad en moet ervoor zorgen dat niemand een bom legt onder het Paleis op de Dam. Terwijl oma Max leer hoe je geheim agent moet zijn, leert Max zijn oma hoe echte oma’s zich gedragen …

Quotering: 4/5
ISBN: 9789024574865

Eric Lindstrom – Wat jij niet ziet

Wat jij niet zietParker Grant is blind, maar ze wil niet dat je haar anders behandelt. Daarom heeft ze “De Regels” in het leven geroepen. De belangrijkste: ‘Verraad is onvergeeflijk. Een herkansing krijg je niet.’ Vraag maar aan Scott Kilpatrick, de jongen die haar hart heeft gebroken.

Als Scott na jaren opeens weer opduikt in haar leven, weet Parker dat ze maar op één manier kan reageren: hem ijskoud negeren. Ze heeft al genoeg aan haar hoofd, zoals een trainingsmaatje vinden voor het hardloopteam en – ook niet onbelangrijk – een plekje voor haar vaders dood. Het verleden ontwijken blijkt onmogelijk. Hoe meer Parker te weten komt over wat er écht gebeurd is, zowel met Scott als met haar vader, hoe meer ze zich afvraagt of de dingen wel altijd zijn zoals ze lijken.

Quotering: 4/5
ISBN: 9789025765354

Susanne Wittpennig – Maaike & Domenico

Maaike en DomenicoDe veertienjarige Maaike is een buitenbeentje. Ze wordt vaak getreiterd door een stel meiden op school. Haar strenge vader maakt het haar ook niet gemakkelijk.

Dan komt de mysterieuze Domenico bij haar in de klad. Maaike valt voor zijn knappe uiterlijk, maar tegelijkertijd vindt ze hem maar een vervelende opschepper. Toch ontwikkelt zich tussen hen een bijzondere vriendschap.

Quotering: 3/5
ISBN: 9789026621291

Jennifer Brown – Wild Storm

Wild StormHet stadje waar Jersey woont ligt in puin. Een zware tornado trok een spoor van vernieling. Zij heeft het overleefd, maar haar moeder en haar zusje niet. Hun huis is weggevaagd. Dan laat ook haar stiefvader haar in de steek en moet ze aankloppen bij haar grootouders en haar biologische vader, die ze nauwelijks kent – familie die haar liever kwijt dan rijk is.

Worstelend met het verlies van alles wat haar dierbaar is, probeert ze er het beste van te maken. Maar wanneer de sirenes loeien omdat er weer een tornado op komst is, raakt ze in paniek en slaan de stoppen door…

Quotering: 3,5/5
ISBN: 9789026621222

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *