Bestaan de perfecte ouders? Waarschijnlijk niet. Toch proberen we zo goed en zo kwaad het kan die perfectie te benaderen. Of dat denken we toch.

Ik ken iemand die …

Perfecte ouders bestaan helemaal niet. Net zomin als perfecte kinderen die meteen doorslapen, alles eten en de groeicurves op de milimeter volgen. Wij zijn doorsneeouders met doorsneekinderen. En voor jou geldt waarschijnlijk hetzelfde.+
In dit boek beschrijven we ons leven als jonge ouders: over het nut van een bevallingsliedje, hoe je ieder vrij moment kunt benutten voor een dutje, vouwwagens, breinverweking door borstvoeding, snot in het haar en kotsende kinderen in de auto. En hoe onzeker je kunt worden, want iedereen weet het beter, van de opvoedboeken tot het omaatje in de supermarkt naast jouw krijsende peuter.

Nynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst zijn vrienden en kregen de afgelopen tijd bij elkaar opgeteld vijf kinderen. Dit boek is gebaseerd op hun populaire podcast Ik ken iemand die … waarin ze de hectische periode rondom het krijgen en opvoeden van kinderen bespreken. Hun dilemma’s over opvoeden en bakerpraatjes leggen ze voor aan deskundigen. Een hilarisch boek met prachtige illustraties van Eva Mouton vol herkenbare anekdotes, grappige gesprekken en tips voor de kraamweek, je relatie, vakantie met kinderen en nog veel meer.

Recensie

Het boek is opgedeeld in verschillende, duidelijke thema’s. Elk thema oftewel hoofdstuk wordt begonnen met: “Ik ken iemand die …” Na een inleidend tekstje volgen de gedachten en feiten van de auteurs.Veelal geschreven met een humoristische toon en op een makkelijk leesbare manier. Na de ‘dialogen’ van de auteurs komen de experten aan bod dit tips en tricks geven over het desbetreffende onderwerp. Onderwerpen die o.a. aan bod komen in de leuke ‘opvoedboek’ zijn zwangerschap, slapen, relaties, oppas. Maar ook reizen met kinderen, kinderen en media, … Dagdagelijkse dingen dus waar we allemaal wel met geconfronteerd worden. Naast de leuke opgevatte hoofdstukken, wordt dit boek ook gekenmerkt door de enorm leuke illustraties van Eva Mouton. Welke het boek een meerwaarde meegeven. Daarnaast krijg je op het einde nog een handige lijst met enkele websites. Deze zijn voornamelijk voor de Nederlandse lezers, maar ook Belgen kunnen zeker aan de slag met de gegeven websites. Heb je nog niet genoeg aan het boek alleen. Dan is zeker de podcast de moeite waard om te beluisteren.

Auteur: Nynke de Jong – Hanneke Hendrix – Alex van der Hulst
Illustraties: Eva Mouton
Uitgeverij: Unieboek
Pagina’s: 175
Leeftijd: voor ouders
ISBN: 978 90 00 36033 8

“Ik ken iemand die …” is verkrijgbaar in de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *